Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Groot gezondheidsrisico voor Dominicaanse koffieboeren
Biologische koffieteelt als alternatief
Europese onderzoekers stellen vast dat koffieboeren in de Dominicaanse Republiek een groot gezondheidsrisico lopen omdat zij geen bescherming tegen bestrijdingsmiddelen gebruiken. Er moeten betere maatregelen komen en de onderzoekers stellen biologische koffieteelt voor als alternatief. Producenten zeggen dat dat voor hen moeilijk haalbaar is, omdat ze niet altijd zeker zijn van kopers. Daarnaast daalt het rendement van de plantages tijdens de overgangsperiode, maar ze kunnen de koffie dan nog niet duurder verkopen. Het Dominicaanse Koffie-instituut stelt dat ze het gebruik van schadelijke middelen al verminderen door gebruik te maken van importplanten die bestand zijn tegen koffieroest.