Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jouw Bio Wijnbox van Wijnen van Marc

“De kwaliteit van biologische wijnen is heel goed”

Tholen – Marc Sieval begon in juli 2011 met de import van biologische wijnen. “Het idee is ontstaan omdat ik altijd bezig met koken, wijn en bijpassende smaak. Dit heb ik gekoppeld aan wijnen die ik dus importeer en verkoop”, begint Marc. “Ik werk ook bij Rijkswaterstaat en houd mij bezig met het beheer van de Noordzee en meer specifiek met de teruglopende waterkwaliteit en de aanwezigheid van plastic. Ik zie dus hoeveel vervuiling er is en liep daarom al snel tegen biologische wijnen aan. Ik heb me direct voorgenomen voor biologische wijnen te kiezen en ook alleen uit Europa.”



“Dat heeft twee redenen. De kwaliteit van biologische wijnen is heel goed en we hebben uitstekende wijn producerende landen om ons heen. Voor mooie wijnen hoeven we niet ver te reizen wat weer bijdraagt aan het tweede aspect: de duurzaamheid. Ik importeer nu wijnen uit Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.” Marc verkoopt onder andere wijnen uit de Languedoc (Frankrijk), Lazio (Italië) en Rioja-streek (Spanje). “Bijna alle bekende druivensoorten heb ik in mijn assortiment. In alle wijngebieden heb je wel een biologische of biodynamische wijn. Deze wijnen zijn zuiver en goed van kwaliteit, alleen de prijs is wel hoger. Mijn wijnen gaan zowel naar de horeca als naar particulieren. Ik zie bij deze twee groepen een stijging van de vraag naar biologische wijn.”

Sinds juni is Marc begonnen met een nieuw initiatief samen met twee partners. “Er is steeds meer een trend om alles thuis te laten bezorgen. Daarom ben ik nu begonnen met de Jouw Bio Wijnbox. Dan krijg je 6 flessen wijn voor €46,50 inclusief BTW en verzendkosten. Dat is een redelijk scherpe prijs voor zes goede wijnen. Klanten kunnen dan ook hun voorkeur aangeven. Onze seizoensbox volgt de seizoenen, maar klanten ook kiezen voor alleen rode wijnen of witte wijnen, maar een mix is ook mogelijk.”

Voor meer informatie:
Marc Sieval 
Wijnen van Marc 
0629091973
Instagram en Facebook: @jouwbiowijnbox