Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Udea vernieuwt assortiment voorverpakte kazen

Udea komt met een compleet vernieuwd assortiment voorverpakte Hollandse kazen. Het assortiment bestaat uit 30 verschillende varianten in alle soorten en maten. Allen met liefde gemaakt door de zuivelbedrijven Zuiver Zuivel (Demeter), Ravenswaard (Boerenkaas), Bastiaansen en Terschellinger (Eko). Het complete assortiment bestaat uit zowel biologisch als bio-dynamische koe-, geiten- en schapenkaas. Allen met een ruime variatie in diverse rijpingen met toevoeging van kruiden en nog vele andere specialiteiten.

De kazen hebben een eenduidige vers uitstraling. Ze worden in een dunne folie verpakt met een eenvoudige opening. De merksticker op de voorzijde van de verpakking zorgt voor een mooie uitstraling voor optimale presentatie in het schap. Het etiket geeft overzichtelijk het type kaas, de rijping, inhoud, prijs per kilogram, prijs per stukje en de houdbaarheid weer. De ingrediƫnten en alle overige informatie worden op een etiket op de achterzijde getoond.


De nieuwe verpakking is de THT garantie, vergeleken met het voorgaande fresh-pack assortiment verdubbeld. Alle kazen hebben een gegarandeerde THT van 20 dagen. Deze THT kan in de praktijk zelfs oplopen naar 55 dagen. Het hele assortiment is door het optimale gewicht zeer toegankelijk. Het gewicht varieert van 250 tot 450 gram met een gemiddelde consumentenprijs van 7,50 euro per stuk.

De verschillende merken

De kazen onder het merk Bastiaansen zijn vernoemd naar Jan Bastiaansen. In 1979 is hij gestart met de verwerking van Nederlandse koe- en geitenmelk tot kaas. De melk voor Bastiaansen kaas komt van 59 Nederlandse boeren, die samen een coƶperatie vormen en mede-eigenaar zijn van Bastiaansen. Door het relatief grote volume is deze kaas vriendelijk geprijsd en vormt het een basis merk voor veel natuurvoedingswinkels.

De Demeter kazen in het assortiment zijn van het merk Zuiver Zuivel. Sinds 1980 produceren zij bio-dynamische zuivel en kaas. Zuiver Zuivel staat voor dierenwelzijn, een mooi landschap, een schone aarde en eerlijke handel. Dat brengen ze in praktijk door samen te werken met 25 bio-dynamische melkveehouders die respectvol met hun koeien en bodems omgaan. Van koeien met hoorns, zo min mogelijk bewerkt en rekening houdend met de boerenlandvogels.

Kaasmakerij 'De Terschellinger' in Oosterend verwerkt de melk van Boer Egbert Zorgdrager en Neeke Buren van Zwol op ambachtelijke wijze tot heerlijke kaas. De gevarieerde flora in het weidegebied op Terschelling en het gebruik van alleen eigen ruwvoer zorgt voor een bijzondere melk, die garant staat voor de typische zachte smaak van Terschellinger kaas.

De kazen van het merk Ravenswaard worden gemaakt op de kaasboerderij Ravenswaard gelegen in het hartje van Maas & Waal. De familie Litjens maakt hier al jaren kazen direct van de rauwe melk van de 180 koeien op hun land. Zonder conserveringsmiddelen, smaak- of kleurstoffen. Puur natuur met een smaak naargelang het weer en het seizoen. Dat betekent dat deze kaas altijd anders smaakt en nooit zal vervelen.

Voor meer informatie: www.udea.nl
Publicatiedatum: