Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Trots op deze uit Europa afkomstige honing"

Nieuw: Lavendel- en Alpenhoning

Tholen - Een kleurrijk veld vol lavendel en een mooi berglandschap. Hieraan zijn de twee nieuwkomers in het biologische honingaanbod van Imkerij de Traay te herkennen. De eerstgenoemde is een Lavendelhoning uit Frankrijk en de andere een Alpenhoning uit Italiƫ. "Dergelijke landschappen leveren echt heel mooie plaatjes op en het geeft de sfeer van de omgeving waar de honing vandaan komt goed weer. We voorzien elk soort honing van een eigen etiket." Dit past in de strategie van de Traay om in de communicatie steeds meer op de herkomst van de honing te focussen. "We zijn trots op het feit dat we weer twee uit Europa afkomstige biologische honingvarianten toe kunnen voegen aan ons aanbod."


Kristel omschrijft de lavendelvariant als 'de kaviaar onder de honing'. "De geur en smaak van deze honing is heel bijzonder. Hij is fluweelzacht qua structuur en deze honing is geliefd vanwege de speciale, iets kruidige smaak en geur die de lavendel er aan geeft." De lavendel is afkomstig uit de Provence, een gebied in het zuidoosten van Frankrijk. Kristel: "Er is zeker wel biologisch geteelde lavendelhoning beschikbaar, maar niet in heel grote hoeveelheden. Daarom was het cruciaal om de juiste contacten te leggen om deze biologische lavendelhoning in te kunnen kopen."

De biologische Alpenhoning is afkomstig uit de Italiaanse regio Piƫmont. "Hiervoor werken we samen met een vrouwelijke imker die haar bijenkasten in de bergen heeft staan. Deze honing is heel vloeibaar en mooi transparant. De ietwat kruidige smaak heeft de honing te danken aan het feit dat in het betreffende gebied naast alpenbloemen ook kastanjebomen staan. De Alpenhoning smaakt onder meer erg goed bij hartige producten, zoals kaas."
 

De Lavendelhoning en de Alpenhoning zijn al opgenomen door Natudis en Udea. "We willen deze introductie richting de consument gaan ondersteunen door hen te inspireren via facebook. Denk bijvoorbeeld aan het delen van recepten waarin deze honingvarianten goed tot hun recht komen."

Voor meer informatie:

Kristel van der Voorn
Imkerij de Traay
Platinastraat 50
8211 AR Lelystad
0320 229603
[email protected]
www.detraay.com