Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vanaf nu ook biologische Brandt & Levie worst

Vanaf nu is een deel van de bekende droge Brandt & Levie worsten biologisch. Al langere tijd werkte de worstenmakerij met biologisch vlees zonder een keurmerk te hebben en daar komt nu verandering in. Deze stap draagt bij aan de missie van de Amsterdamse worstenmakers: mensen inspireren om beter vlees te eten. Met het biologisch keurmerk hopen ze deze missie nog beter in binnen- en buitenland te kunnen vervullen.


Oprichters en voormalig chefs Jiri, Geert en Samuel maken zich al sinds de oprichting in 2011 hard voor een betere vleesindustrie. "Voor ons is het belangrijk dat het dier een respectvol leven heeft gehad, vrij kan bewegen, naar buiten kan en met aandacht is grootgebracht. Daarom werken we in onze worstenmakerij alleen met goed gehouden varkens van Hollandse bodem."


Naast biologische droge worst heeft Brandt & Levie een lijn met worst van het Brandt & Levie varken. Dit zijn hun eigen varkens die opgroeien in de wei of het bos bij bevriende boeren en met wie ze een visie hebben ontwikkeld op een goed varkensleven. Hiervan worden bijzondere smaken gemaakt, zoals een nieuwe zeewier worst, in samenwerking met de eerste zeewierboerderij in Nederland die op duurzame wijze zeewier teelt voor consumptie.

Voor meer informatie: www.brandtenlevie.nl
Publicatiedatum: