Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Turgidus'-variëteit per direct verkrijgbaar in bekertjes van 30 gram

Seizoen Duitse bio-gojibessen succesvol van start gegaan

Het seizoen van de biologische gojibessen uit Duitse teelt komt momenteel steeds meer op gang. Teler Klaus Umbach uit Heilbronn en zijn bio-gojibes telende collega's hebben in de afgelopen drie jaar op meerdere hectares biologische gojibessen van het ras 'Turgidus' geteeld en bevinden zich momenteel midden in de oogst. De bessen worden in heel Duitsland verkocht in bekertjes van 30 gram, 6 bekertjes per kist, vooral via de OGV in Bruchsal en bio-groothandelaar Weiling.


Teler Klaus Umbach, dit jaar op de beurs Fruchtwelt Bodensee in Friedrichshafen

'Turgidus'-variëteit

Het ras 'Turgidus' is de zoetste en vroegste gojibes. Bovendien is deze variëteit een goede week houdbaar en de planten zijn vrij van meeldauw en daardoor bijzonder geschikt voor de lokale bio-teelt. Ook Turgidus-telers in Zwitserland, Zuid-Tirol en op de eerste plantage in Frankrijk zijn succesvol aan het oogsten. De heilzame werking van gojibessen wordt beschreven door dr. Lacour in een voordracht over de werking van een regelmatige consumptie van gojibessen. Probeerleveringen of een abonnementssysteem met regelmatige leveringen van verse bessen per post, is mogelijk via de webshop van tuinderij Umbach tijdens de gehele oogst van juli tot en met oktober.


Verse gojibessen in bio-kwaliteit uit Duitse teelt

Het areaal neemt toe

De Duitse bio-teelt van gojibessen wint ieder jaar aan betekenis, aldus Klaus Umbach. Vanaf september zal hij circa 100.000 planten voor de plantageteelt beschikbaar stellen. Bovendien houdt de 'goji-pionier' zich ook bezig met individuele teeltondersteuning en advisering. "Mijn selectie 'Turgidus' heeft zich goed bewezen voor de teelt op verschillende plaatsen in Europa. Sinds acht jaar teel ik zelf op 1 hectare de meest uiteenlopende rassen, alleen Turgidus is echter geschikt voor commerciële verkoop."

Voor meer informatie:

Bioland Gärtnerei Umbach
Klinge 2
74074 Heilbronn
Tel: +49 7131 5896011
Fax: +49 7131 5896014
Publicatiedatum: