Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Perzische en biologische kaskomkommers maken sterkste groei door

De productie van kaskomkommers loopt door het warme weer van de laatste tijd in veel regio's tegen problemen aan. Zelfs in Canada heeft de hitte toegeslagen en dit beïnvloedt zowel de hoeveelheid komkommers als de kwaliteit. Leveranciers hopen echter dat deze problemen van korte duur zullen zijn aangezien het volgende komkommerseizoen binnenkort van start gaat.

"Kaskomkommers komen op dit moment voornamelijk uit Canada," vertelt Daniel Mosquera van Mamamia Produce. "Dit jaar is erg moeilijk. Het is erg warm geweest in landen als Nederland en Spanje, wat voor problemen zorgt op het gebied van productie en kwaliteit. In Canada heeft de hitte dezelfde gevolgen gehad en dit zorgt het voor druk op de voorraad van kaskomkommers. We stappen nu bijna over op het herfstseizoen en we verwachten hier een goede oogst van. Kort hierna zal in Mexico de oogst van komkommers beginnen als het winterseizoen nadert."Hogere prijzen
Nu er amper genoeg kaskomkommers zijn om aan de vraag te voldoen, zijn de prijzen afgelopen week flink gestegen. "De marktprijzen lopen op door de druk op de beschikbare komkommers," vertelt Mosquera. "Vorige week lag de prijs voor komkommers in New York tussen de €5,20 en €6,10,en deze week is dit al €8,70."

Hij voegt toe dat, vergeleken met vorig jaar, de hoeveelheid en kwaliteit lager zijn en dat alleen lagere temperaturen de situatie kunnen verbeteren. "We hebben wat koelere nachten nodig om de voorraad te verbeteren. Het zijn niet alleen de gewone komkommers die hier last van hebben, maar alle komkommervariëteiten."

Perzisch en biologisch maken sterkste groei door
Leveranciers melden dat de vraag naar kaskomkommers over het algemeen erg groot is. De vraag is echter het grootst naar twee categorieën van Perzische (mini-) komkommers en biologische komkommers. Telers hebben moeite om aan de groeiende vraag naar deze variëteiten te voldoen."Perzische komkommers blijven een sterke groei doormaken," laat Mosquera weten. "Ze zijn nu geen specialiteit meer, maar een basisproduct. Hetzelfde geldt voor de biologische categorie, die nog iedere jaar verder groeit. Consumenten worden steeds selectiever en willen steeds meer biologische komkommers kopen. Zoveel zelfs, dat het voor de telers lastig is om aan de vraag te voldoen."

Mosquera voegt toe dat er nog een variëteit is die snel aan populariteit wint, hoewel de vraag hiernaar nog niet zo groot is als naar Perzische of andere bekende variëteiten. "Er is nu nog een andere variëteit - de babykomkommer," vertelt hij. "Deze zijn nu een aantal jaren beschikbaar en worden ieder jaar populairder."

Ook de verpakking van de komkommers is veranderd. Steeds meer retailers gebruiken namelijk dozen om de groenten in te verpakken in plaats van zakken. Mosquera: "Het voordeel van dozen is dat de komkommers langer houdbaar blijven.

Voor meer informatie:
Daniel Mosquera 
Mamamia Produce
Tel: +1 (973) 773-9494
Publicatiedatum: