Ronald Gielleit, Top Fresh Handel:

"Momenteel meer vraag naar bio-wortelen"

Tholen - De handel in wortelen staat momenteel op een laag pitje maar de droogte zorgt toch voor wat extra werk in deze tijd, vooral in de bio-wortelen. "We spoelen op het moment meer bio-wortelen dan anders. Deze gaan vooral naar Engeland, Frankrijk en Scandinavië. Voor die landen zijn we interessant omdat wij biologische wortelen vrij goedkoop kunnen aanbieden", vertelt Ronald Gielleit van Top Fresh Handel.Van het gangbare product gaat er wat richting België en Duitsland. "Ook daar is het droog en warm geweest en zijn we wat eerder klaar met de vroege wortelen. In Nederland rooien ze ook wat eerder omdat de prijzen door ook naar zijn. We betalen nu 24 cent voor verse vollegrondswortelen. De kwaliteit is, ondanks de droogte, goed. We hebben wel minder kilo's dan andere jaren maar het huidige prijsniveau maakt dat goed."

Naast deze handel heeft Top Fresh heeft zich volledig gespecialiseerd in het telen en verwerken van ready-to-eat wortelen voor de nationale en internationale markt. De wortel als snack is een groeimarkt en ontwikkelt zich nog altijd positief volgens Ronald. Een ander verhaal geldt voor de gekleurde wortelen. Top Fresh biedt deze wel aan maar verwacht niet dat daar een beperkt publiek voor is en blijft. "Gele en paarse wortelen komen leuk over. Albert Heijn heeft het momenteel in de schappen liggen maar ik verwacht niet dat gekleurde wortelen standaard bij de retail in het assortiment komen. De praktijk wijst uit dat er nog niet veel van verkocht wordt."

Voor meer informatie:

Top Fresh Handel
Ronald Gielleit
Zuiderringweg 21
8317 RA Kraggenburg
Tel: 0527 745043
Fax: 0527 615008
ronald@topfresh.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.