Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-teler maakt ecovriendelijke tomatenverpakking

Verschillende groentenwinkels in de VS kijken wat meer naar afbreekbare verpakkingen voor groenten en fruit, gedeeltelijk dankzij telers als Linda Fritz die weigeren hun producten in clamshells te verpakken.

Voor Fritz is het een kwestie van principe. Waarom zou je biologische gewassen telen om ze daarna in verpakkingen te stoppen die niet gerecycled kunnen worden? Fritz verhandelt haar kartonnen dozen naar andere telers en winkels door het hele land.Tot nu toe is de reactie positief. Volgens Fritz heeft ze zelfs klanten in Washington. Chris Payne van Clifton Market zegt dat de reacties van de klanten positief zijn. Er was zelfs een mevrouw die de clamshells niet wilde kopen en alleen de dozen van Linda wil.

Maar wanneer het aankomt op uitbreiding van groenten en fruit dat in afbreekbare dozen verpakt wordt, is het volgens Payne een kwestie van prijs. De dozen van Fritz kosten meer. Ze raamt dat een halfpondsdoos 5 of 6 cent duurder is dan de 24 cent die een clamshell kost. Maar verladingskosten zijn lager omdat de dozen heel plat zijn.
Publicatiedatum: