Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enthousiaste reacties na Open Dag Tuenter

Nadat de laatste grote buien zaterdagmiddag overtrokken, opende de familie Tuenter de deuren van hun biologische geitenboerderij voor een ieder die wilde komen kijken. De eerste gasten drupten al ruim op tijd binnen en daarna werd al snel duidelijk dat de interesse in het bedrijf en de kans op het proeven van biologische geitenproducten met beide handen werd aangepakt: de opkomst was groot en omdat er ook om de kleinste gasten is gedacht, was dit een middagje uit voor jong en oud.

 
 

Kinderen groot en klein deden mee aan de speurtocht, waarmee ze een heus boerendiploma konden verdienen en vermaakten zich daarna op het springkussen nadat ze in de knuffelhoek met echte melkgeiten hebben mogen knuffelen.

De bokkenburgers werden volop geproefd, net als de verschillende soorten (milde) geitenkaas en het ijs gemaakt van geitenmelk. Onder het genot van koffie, thee of limonade werd ook de draaimelkstal met plaats voor 90 dieren met grote belangstelling bekeken en bracht men een bezoekje aan de bokkenschuur waar de jonge bokjes blijven tot ze 6-9 maanden oud zijn en zo een (h)eerlijk leven krijgen tot ze naar de slacht gaan.

Ook achter de stallen waar de 1470 geiten gehuisvest zijn, was genoeg te doen. Zo leerde een kijkje in de stal bijvoorbeeld dat er een speciale wand is waar de geiten lekker kunnen schuren en dat de klimschuilknabbelruiven het natuurlijke gedrag van de geiten stimuleren.

 
 

En naast de bedrijfspresentatie waarin de tijdslijn van het boerenbedrijf werd getoond, vertelde André Eijkenaar van de Kerkuilenwerkgroep die middag aan de gasten welke vogels er op het boerenerf te vinden waren.

"Al met al was het een goed bezochte, leerzame en gezellige open dag. De reacties van de gasten waren zeer enthousiast. Ze hebben allemaal een kijkje mogen nemen op het boerenbedrijf waar ze anders altijd langs reden en waarvan ze de geiten alleen zagen als ze buiten stonden te grazen", aldus Hielke Tuenter.

Publicatiedatum: