Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw initiatief van Rineke Dijkinga

"Onze oproep: eet lekker lokaal!"

Tholen - Rineke Dijkinga is geen onbekende naam in de biologische sector. Zij heeft al meerdere boeken op haar naam staan over voeding, geeft lezingen en cursussen en is oprichter van het merk PUUR Rineke. Een nieuw initiatief van Rineke is: PUUR Westerwolde. "Puur betekent dat we kiezen voor duurzame kwaliteit van de ingrediënten. Die halen we zoveel mogelijk bij de boeren uit de buurt en bij lokale winkels. Door voor hoofdingrediënten uit de regio te kiezen, besparen we veel op voedselkilometers en belasten we de aarde ook op die manier zo min mogelijk", aldus Rineke. Puur Westerwolde bevindt zich in een idyllisch kleinschalig landschap van bossen, riviertjes, akkers en esdorpen en in dat landschap lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.
 
Puur is ook de kennis die gedeeld wordt over voeding. "Eerlijk, transparant en belicht vanuit de gezondheid van zowel mens als natuur. Alleen iets lekkers op een bord toveren is voor ons niet voldoende. Wij willen ook vertellen over waarom het gezond is voor de natuur, de bodem, de dieren en ieders gezondheid.”
 

Eet lekker lokaal?

  • PUUR Westerwolde is een 'lokaal' waar men lekker en lokaal geteeld voedsel kan eten, dit kan tijdens cursussen, lezingen, vergaderen, heidagen. Puur Westerwolde is voorlopig is alleen geopend op afspraak
  • Zoveel mogelijk van lokale herkomst
  • Eet lekker lokaal. Dat is onze oproep om lokaal te gaan eten.
 
"Westerwolde is een gebied waar heel wat (h)eerlijk eten geteeld wordt. Gezond voor mens, boer en alles wat leeft. Net als in veel zuidelijke landen zetten ook wij ons in om het voedsel uit onze eigen regio weer op de menukaart te krijgen. Onze droom is dat iedereen weer verbinding krijgt met zijn eten, ziet waar het vandaan komt, voelt hoe het gemaakt wordt en eet zoals het volgens ons bedoeld is."
 

Logo ijsvogel

De keuze van de ijsvogel als logo is geen toevallige. Aan de oevers van de Ruiten Aa is dit prachtige, bijna fluorescerendblauw/oranje vogeltje regelmatig te zien. Het schone water van dit riviertje maakt het voor de ijsvogel een uitgelezen plek om visjes te vangen. De symbolische betekenis van de ijsvogel heeft te maken met ‘goed rentmeesterschap’ over de aarde. En dat is precies wat PUUR Westerwolde onder de aandacht van de consument wil brengen.
 

Onze missie

PUUR Westerwolde ligt in een gemeente met het Cittaslow-keurmerk. Aandacht voor duurzaamheid, slow food, slow living, cultuurhistorie, gastvrijheid en maatschappelijke betrokkenheid vormen de rode draad van dit keurmerk. PUUR Westerwolde ligt middenin de prachtige natuurgebieden van Staatsbosbeheer, aan een kronkelend riviertje, de Ruiten Aa. Op de gronden van Staatsbosbeheer telen biologische boeren unieke, lekkere, gezonde en duurzame voedingsmiddelen. Die komen op het bord terecht bij PUUR Westerwolde. “Het is dan ook geen toeval dat Cittaslow, Staatsbosbeheer en PUUR Westerwolde als trio opereren in het pand waar PUUR Westerwolde gevestigd is. In de toekomst zal er een vierde partij aanhaken: zorgorganisatie Cosis. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen hoort in onze optiek ook dat kwetsbare mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking een zinvolle dagbesteding ervaren en kunnen groeien als mens. Dat kan straks bij ons,” zo sluit Rineke aan.
 
Voor meer informatie: www.rinekedijkinga.nl