Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zondag 26 augustus: Zomerse Zondagslunch

Bio-boeren en koks slaan handen ineen

Op zondag 26 augustus kan er aangeschoven worden bij een bijzondere lunch op Tuinderij de Es in Haaren. Chef Joost van Roosmalen kookt een geweldig 3 gangen menu op basis van de oogst van de dag. Onder de naam Bodemschatten werken 4 boeren, 4 boerinnen en 2 koks samen om het lekkere, pure product van Brabantse bodem te laten proeven. De boeren telen biologisch en zijn ieder op hun manier heel bewust bezig met de bodem. Bijvoorbeeld op Tuinderij de Es waar al 37 jaar groenten worden geteeld zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. De tuinderij heeft een bijzonder vormgeving en kent een hoge biodiversiteit. De bodem blijft vruchtbaar dankzij een uitgekiend teeltsysteem en gebruik van eigen compost. Op zondag 26 augustus is er voorafgaand aan de lunch de mogelijkheid om met de tuinder een rondje door de tuinderij te lopen met tekst en uitleg. Chefkok Joost is een zeer creatieve kok die fantastische smaakbelevenissen op de borden tovert. De kosten voor de lunch zijn 32,50 euro inclusief rondleiding, welkomstdrankje en koffie. Inschrijven kan via een mail naar info@tuindees.nl.



De andere boerderijen van Bodemschatten zijn: boshoeve de Sprankenhof (fruit) in Udenhout, boerderij ’t Schop in Hilvarenbeek (vlees) en De Reghte Heijden in Riel (zuivel en vlees). De bodemschattenlunch op boerderij t Schop, een 'Sunday Roast', vindt plaats op zondag 2 september. De maaltijd op de Rechte Heiijden is op zaterdag 27 oktober met het thema 'Heijdens Halloween'. Meer informatie is te vinden op facebook via de hashtag #brabantsebodemschatten.

Voor meer informatie over Tuinderij de Es: www.tuindees.nl
Publicatiedatum: