In de Trouw-rubriek 'De staat van de boer' is dit keer uitgebreid aandacht geschonken aan bio-melkveehouder Harry Luring. Hij en zijn vrouw behoren tot de zes boeren die in het oude Oost-Groninger landbouwgebied Westeresch op een natuurlijke manier veertig kleine akkers bewerken. Harry realiseert zich dat het een project is van vallen en opstaan. Ze hebben dit jaar bijvoorbeeld ook koolzaad geplant. Dat werd een mislukking. "Daar gaan we over praten. Koolzaad is niet geschikt voor zandgrond. We gaan zoeken naar gewassen die bedrijfseconomisch het beste passen en op deze zandgrond gedijen. Maar als je als boer geen risico's wilt lopen, moet je hier niet aan beginnen. Alleen, alles staat er valt met de consument: die steun hebben we wel nodig. De klant moet bereid zijn om meer te betalen voor ons product."
Klik hier voor het volledige artikel.
Bron: Trouw
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- Waarom loopt Nederland achter op buurlanden in biologische teelt?
- Lidl opent haar nieuwste duurzame distributiecentrum in Almere
- Agroforestry op de BioVelddag 2022
- Maaltijdbox Ekomenu lanceert kassabon met ware impact van voedingskeuzes
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- Hoe boer Piet uit handen bleef van het kapitaal
- Zijn biologische producten gezonder?
- Ministerie staat niet-biologische grondstoffen in biologisch veevoer tijdelijk toe: net op tijd
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
Bio-boer Harry Luring:
"Klant moet bereid zijn om meer te betalen voor ons product"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-13 Zwitserland: Bio-sinaasappelen goedkoper, prijs voor biologische gemengde sla ongewijzigd
- 2022-05-13 Hoge prijzen vertragen vraag naar bio-limes
- 2022-05-13 Nultarief btw op groenten en fruit laat nog even op zich wachten
- 2022-05-12 "Biologisch telen is stimuleren, niet onderdrukken"
- 2022-05-12 Natural Growth verhoogt opbrengst en zoetheid aardbeienoogst
- 2022-05-12 "Het zal ons niet lukken om precies aan te sluiten op de nieuwe bio-appeloogst"
- 2022-05-12 "Met de stijgende buitentemperaturen trekt de horeca aan"
- 2022-05-11 Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- 2022-05-11 Aspergeteler kiest voor druppelirrigatie
- 2022-05-10 Akkerbouwers kunnen naar eigen zeggen wel een drupje regen gebruiken
- 2022-05-10 "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- 2022-05-10 Wie betaalt de duurzame teler?
- 2022-05-10 Tasmaanse biologische appelteler bereidt zich voor volgend seizoen voor op introductie nieuw ras
- 2022-05-09 Het is tijd voor zeebananen, zeggen telers zilte groenten
- 2022-05-09 "Door de overstap naar biologisch telen is binding met afnemer helemaal terug"
- 2022-05-09 Beste jaarcijfers ooit voor Organto
- 2022-05-06 Ecologisch telen in kas met nauwelijks paden: "Daar groeit onkruid en dat kost tijd"
- 2022-05-06 Een box vol biologische kruiden thuisbezorgd
- 2022-05-06 "Fruit hangt nog aan de bomen op het moment dat klanten het bij Fresh.Land bestellen"
- 2022-05-06 "Als gevolg van de vorst zal het Franse aardbeienseizoen meer verspreid zijn"