Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische pompoen, rode biet, aardappel, suikermaïs en uien

De Lelystadse Oogstdag: 1 september

Op zaterdag 1 september kan men zelf oogsten bij de Lelystadse Boer. Iedereen is welkom op het land bij de kruising van de Larserweg en de nieuwe Anthony Fokkerweg bij het vliegveld om de handen vies te maken.

Op de akker wordt een feestelijke terrein ingericht. Met verse polderfriet, een boerenmarkt en boerenijs, recepten voor thuis en vertier voor de kinderen. Iedereen kan oogsten per meter. Deelnemers geven aan hoeveel meter van de oogst ze graan naar huis willen meenemen en dan mogen ze het zelf uit de grond halen.

Bekijk het event op Facebook.

Op de akkers van het toekomstige Lelystad Airport Businesspark verbouwden enkele Lelystadse Boeren biologische pompoen, rode biet, aardappel, suikermaïs en uien. De gronden zijn bestemd als bedrijventerrein, maar zolang er nog niet gebouwd wordt beheren de Lelystadse boeren deze akkers. Zo blijven ze zo lang mogelijk behouden voor de productie van heerlijke, verse voeding.

Een initiatief van de Lelystadse Boer

De Lelystadse Boer is een groep van 70 boeren. Samen doen de boeren leuke dingen. Zoals het ontwikkelen van een streekmerk en ze hebben een app waarmee je kunt eten van de boer uit je buurt. Ze doen onderhoud en beheer van groen rondom het vliegveld en ze gaan duurzame energie leveren aan de omgeving.

Patricia Hooiveld is één van de boerinnen uit het gebied die de oogstdag organiseert. "We zorgen dat het leuk is voor jong en oud en dat de prijzen heel vriendelijk zijn. Het moet een feestje worden. Als boeren vinden we het leuk om op deze manier in contact met consumenten te komen om uit leggen waar vers voedsel vandaan komt en hoe uniek onze polder is. De oogsttijd is de mooiste tijd van het jaar. We vinden het leuk om stedelingen ook eens met de handen in de klei te zien en ze te laten voelen waar hun eten vandaan komt."

Programma:

Zaterdag 1 september
10:00 uur–16:00 uur
Parkeren: Anthony Fokkerweg

Wat is er te doen?
  •  Eten per meter
  •  Biologische pompoen, rode biet, aardappel, suikermaïs en uien
  •  Boerenmarkt
  •  Vertier voor de kinderen
  •  Koffie, polderfriet en boerenijs
Klik hier om naar de website te gaan.
Publicatiedatum: