Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dit jaar speelde het probleem zelfs al vroeger"

Biomeerwaarde Ei hanteert vanaf 2019 een lagere zomerprijs

Tholen - Biomeerwaarde Ei gaat vanaf volgend jaar van april tot en met augustus een zomerprijs hanteren. De afzetcoƶperatie voor biologische eieren hoopt dat hierdoor het overaanbod aan bio-eieren in de zomer zal verdwijnen. "De prijs zal in de zomer 5 cent lager liggen en dit compenseren we door de prijs in de andere maanden juist te verhogen. Hiermee komt de zomerprijs op ongeveer 11 cent te liggen", vertelt Johan Verbeek, voorzitter van Biomeerwaarde Ei.

Hij geeft aan dat de coƶperatie al jaren tegen het probleem aanloopt dat er in de zomer een overaanbod van zo'n 15 tot 20 procent in biologische eieren is. Rond de Kerst is er juist vaak een tekort. "Vorig jaar is het vanwege de fipronilcrisis natuurlijk helemaal anders gelopen, maar dit jaar speelde het probleem zelfs al vroeger dan normaal. Met de lagere zomerprijs willen we onze leden aansporen om vooral in de maanden april en mei geen nieuwe hennen op te zetten. Daardoor moet het overaanbod in de zomer verdwijnen."

De gehele sector is bij het besluit betrokken, benadrukt Johan. "We hebben dit besluit in overleg met onze leden en de pakstations genomen. Ook de pakstations zullen baat hebben bij deze wijziging. Zij zitten nu immers steeds met een stuk afwaardering van de eieren."

Voor meer informatie: [email protected] en www.biomeerwaarde-ei.eu