Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hittebestendige aardappelen

Niek en Jozien Vos bezochten onlangs België. Ze zagen daar met eigen ogen hoe de droogte- en hittebestendige aardappelrassen er bovenuit steken op het veld. Jozien stuurde het volgende verslag in: "De grootste Landbouwbeurs van West-Europa wordt in Libramont, Wallonië, gehouden. Ruim honderdduizend bezoekers bekijken daar in drie dagen de landbouwkundige ontwikkelingen, de mooiste koeien en machines. Maar van oudsher is dit het gebied om pootgoed te kweken, de ziektedruk is op deze hoogte in de Ardennen, gering. Daarom is hier het onderzoeksveld en laboratorium van CRA-W gevestigd."

"Voorafgaand aan de grote Belgische beurs wordt aardappelkwekers de kans geboden het CRA-W te bezoeken. Sinds tien jaar wordt ook daar ingezet op het kweken van phytophthoraresistente rassen. De regering van Wallonië ondersteunt deze klassieke verdelingsonderzoeken. Dit is een jaar waarin de droogte- en hittebestendige rassen bovenuit steken op het veld. Sommigen zijn al gaan liggen, het is duidelijk genoeg geweest. Anderen staan nog vol groen overeind. Eén daarvan is de Sevilla. Een ras bekend bij patatliefhebbers. En dat in het fritesland bij uitstek."


Foto: Loes Mertens, biologisch voorlichtster in Wallonië, en aardappelkweker Niek Vos. Ze bekijken de Sevilla.
Publicatiedatum: