"Ongunstige marktsituaties in Engeland en Frankrijk"

Lagere omzet en winst voor Wessanen

Wessanen heeft in het tweede kwartaal mindere resultaten geboekt dan was voorzien. De omzet nam met 2,1% af tot 156,9 miljoen euro. De nettowinst kwam in het tweede kwartaal uit op 3,9 miljoen euro. Dat was vorig jaar in het tweede kwartaal 7,1 miljoen. Wessanen verwacht over heel 2018 een bescheiden groei in omzet van de eigen merken en een daling in verkopen van producten die voor private labels worden geproduceerd. Het operationeel resultaat komt naar verwachting uit op hetzelfde niveau als in 2017.

In een toelichting op de halfjaarcijfers stelt topman Christophe Barnouin dat het concern met name last heeft van ongunstige marktsituaties in Engeland en Frankrijk. In het Verenigd Koninkrijk verkocht Wessanen minder door hogere prijzen. Het concern was genoodzaakt zijn prijzen te verhogen om de winstmarge op peil te houden. De Franse consument heeft afgelopen halfjaar veel sneller dan verwacht gekozen voor biologisch eten uit de regio. Deze ontwikkeling is ten koste gegaan van het Wessanen-merk Bjorg. Wessanen heeft actieplannen opgesteld waarvan het concern verwacht dat het aantal verkopen komende maanden zullen verbeteren.

Klik hier voor het volledige persbericht. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.