Eko Holland: 20% minder aanvoer door droogte

"Te extreme zomer voor de koeien en de boeren"

Tholen - Als gevolg van de aanhoudende droogte is de aanvoer van biologische melk flink gedaald, zo bevestigt Eko Holland-voorzitter René Cruijsen. "We hebben 20 procent minder aanvoer. Alle boeren kampen met de gevolgen van deze extreme zomer. Het is voor iedereen te droog en alle bedrijven maken noodgedwongen meer kosten. Wel is de situatie voor de ene boer meer nijpend dan voor de andere boer. Er zijn boeren bij met voldoende wintervoorraad, zodat zij daar nu uit kunnen putten. Andere boeren moeten meer noodsprongen maken. Ik schat dat een tiental van onze leden onvoldoende voorraad heeft", aldus René.

Volgens de voorzitter van de coöperatie van ruim 180 bio-melkveehouders zijn er nog geen tekorten in de winkels. "Wat dat betreft komt de vakantieperiode goed uit. Wel is het natuurlijk afwachten hoe de situatie in september, oktober en november zal zijn."

Dit jaar mag Eko Holland 10 tot 15 nieuwe biologische melkveehouders verwelkomen. Deze nieuwkomers leveren zo'n 7,5 miljoen liter melk. "De afzet is voorlopig nog goed. Toch is de huidige situatie zeker op boerenniveau wel triest. Het is allemaal te extreem, zowel voor de koeien als voor de boeren", zo geeft René aan.

Voor meer informatie: rcruijsen@eko-holland.nl en www.eko-holland.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.