"Stap maken naar een toekomstbestendige landbouw"

Bert van Ruitenbeek betoogt waarom de landbouw radicaal moet veranderen

Biologisch is de toekomst, maar toch valt onze biologische consumptie nog tegen. Slechts een paar procent van ons eten is biologisch. De winst valt te halen bij de boeren, denkt Bert van Ruitenbeek, directeur van Stichting Demeter. Hij was te gast bij BNR nieuwsradio en riep in een vurig betoog op tot het maken van de stap naar een toekomstbestendige landbouw.

Hij vertelde in de uitzending onder meer wat het begrip biologisch inhoudt en wat de voordelen van de biologische werkwijze zijn. En hij gaat in op het feit dat het aanbod eigenlijk nog kleiner is dan de vraag, de fosfaatproblematiek, true pricing e.d. Over het feit dat biologische en BD-boeren in de problemen raken door de verandering van het fosfaatbeleid zegt hij: Hiermee geef je de boer die zich aan de snelheidslimiet houdt, ook een bekeuring" Hij roept op tot het maken van de stap naar een toekomstbestendige landbouw.

Klik hier om de uitzending te beluisteren.

Bron: BNR Nieuwsradio


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.