Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Windsingels zorgen er voor dat we weinig last hebben van plagen"

Tuinbouwbedrijf De Waog loopt graag voorop

Odin werkt al jaren samen met het Limburgse bedrijf De Waog, van Wiel van den Bool en Trudelies Dorssers. Een goede gelegenheid om hen eens onder de loep te nemen voor een artikel op de Odin-website.

Wiel: "We zijn in 1981 gestart en daarmee is De Waog het oudste biologische tuinbouwbedrijf van Limburg. We hebben veel plezier in vooroplopen. We streven ernaar om groenten zo vroeg mogelijk in het jaar aan te kunnen bieden. We gebruiken bijvoorbeeld een donkere folie die gemaakt is van afbreekbaar maïszetmeel. Daarmee wordt de grond om onze plantjes afgedekt. Dat houdt de bodem warm en vochtig waardoor we vroege oogsten hebben. En wanneer het veel regent zorgt de folie er voor dat voedingsstoffen in de bodem niet uitspoelen. Door de folie groeit er ook geen onkruid. Daardoor hoeven we niet te schoffelen en beschadigen we de wortels van de gewassen niet. Dit zorgt voor een veel betere opbrengst."

"Toen we begonnen was één van de eerste dingen die we deden windsingels aanleggen. Dat zijn bomenrijen die de akkers beschermen tegen wind. Die waren allemaal verdwenen bij de ruilverkaveling. Ik denk dat de insecten en de vogels die daar nu inzitten er voor zorgen dat we heel weinig last hebben van plagen."

Bron: Odin


Publicatiedatum: