
Puur
Het DNA van het bedrijf MOJ is puur. "Er zitten zoveel suikers en toevoegingen in frisdranken dat ik daar een alternatief voor wilde bieden. Ik had daar een hele filosofie voor en vond in Grietje van der Meulen daarin mijn medestander. In een krantenartikel van het AD in 2015 had Grietje een prominente rol vanuit haar biologische proeftuin de Hexenketel. Ze leverde bijzondere fruitsoorten en maakte daar siroop van. Ik heb naar aanleiding van de informatie in de krant Grietje de volgende dag gemaild. Een aantal weken later hadden we een afspraak en vlak daarna was de samenwerking een feit", vertelt Folkert enthousiast.
Ontdekkingsreis
Folkert en Grietje gingen samen op ontdekkingsreis. "Het was een tijd van proeven en proberen tot we de juiste ingrediënten voor MOJ gevonden hadden: 100% echt fruit, natuurlijk bronwater, koolzuur en een klein beetje rietsuiker. Meer niet, wij staan echt voor puur. In juni 2017 is de eerste drank op de markt gekomen. We doen de gehele productie zelf en hopen in de toekomst een eigen productlocatie te kunnen openen. Wel gewoon op Groningse bodem. De frisdrank heeft twee functionaliteiten, het is aan de ene kant een goed alternatief voor traditionele frisdrank, maar ook goed te mixen voor in bijvoorbeeld cocktails."

MOJ
Het team is inmiddels versterkt door Theo Wouda, die zorgt voor algemene zaken. "We zijn echt een team van drie en doen ook alles samen. We zijn in onze communicatie, werkwijze en richting de klant ook puur en open. We willen MOJ delen met de wereld. De naam MOJ komt van moi, wat men in Groningen tegen elkaar zegt om elkaar te begroeten. Daarnaast betekent het op zijn Frans 'ik', als in 'ik wens je iets moois toe'. Het verhaal is hiermee ook helemaal rond voor ons. Voor zover wij weten is het de enige frisdrank met 100% puur fruit. Het maakt het wel wat complexer en duurder, maar is wel de puurheid waar we voor staan", sluit Folkert af.
Folkert van der Heide
MOJ
Blauwe Reiger 30
9953 Baflo
06 27909140
info@mojlemonade.com
www.mojlemonade.com/nl/