Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Twee verschillende mensen met dezelfde filosofie

"Het kan wel puurder, beter, mooier en oprechter"

Tholen - In het Groningse Baflo is de 'enige' 100% pure frisdrank van Nederland te vinden genaamd MOJ. Wat begon met een samenwerking naar aanleiding van een krantenartikel is nu een bedrijf dat frisdrank produceert op basis van 100% fruit. Folkert van der Heide komt uit de voedingsbranche en vond dat het anders kon. "Ik heb ervaring in de voedingsindustrie en heb voor grote bedrijven mogen werken. Ik wilde het graag anders doen, graag laten zien dat het allemaal wel puurder, beter, mooier en oprechter kan", zo begint Folkert van der Heide, mede-oprichter van MOJ.



Puur

Het DNA van het bedrijf MOJ is puur. "Er zitten zoveel suikers en toevoegingen in frisdranken dat ik daar een alternatief voor wilde bieden. Ik had daar een hele filosofie voor en vond in Grietje van der Meulen daarin mijn medestander. In een krantenartikel van het AD in 2015 had Grietje een prominente rol vanuit haar biologische proeftuin de Hexenketel. Ze leverde bijzondere fruitsoorten en maakte daar siroop van. Ik heb naar aanleiding van de informatie in de krant Grietje de volgende dag gemaild. Een aantal weken later hadden we een afspraak en vlak daarna was de samenwerking een feit", vertelt Folkert enthousiast.



Ontdekkingsreis

Folkert en Grietje gingen samen op ontdekkingsreis. "Het was een tijd van proeven en proberen tot we de juiste ingrediƫnten voor MOJ gevonden hadden: 100% echt fruit, natuurlijk bronwater, koolzuur en een klein beetje rietsuiker. Meer niet, wij staan echt voor puur. In juni 2017 is de eerste drank op de markt gekomen. We doen de gehele productie zelf en hopen in de toekomst een eigen productlocatie te kunnen openen. Wel gewoon op Groningse bodem. De frisdrank heeft twee functionaliteiten, het is aan de ene kant een goed alternatief voor traditionele frisdrank, maar ook goed te mixen voor in bijvoorbeeld cocktails."



Er zijn 24 smaken ontwikkeld, waarvan er 2 uitgebracht worden. Dit zijn de smaken rabarber en kruisbessen/vlierbloesem. Momenteel ligt er 1 op de plank 'de blauwe bes', die binnenkort op de markt zal verschijnen. "De dranken zijn te vinden bij diverse cocktailbars door Nederland en zelfs over de grens in Gent, Antwerpen, Berlijn en Hamburg. Ook zijn er horecagelegenheden met een puur karakter die de dranken kunnen aanbieden. We zijn selectief in onze samenwerkingen, belangrijk voor ons is gevoel en uitstraling", licht Folkert toe.



MOJ

Het team is inmiddels versterkt door Theo Wouda, die zorgt voor algemene zaken. "We zijn echt een team van drie en doen ook alles samen. We zijn in onze communicatie, werkwijze en richting de klant ook puur en open. We willen MOJ delen met de wereld. De naam MOJ komt van moi, wat men in Groningen tegen elkaar zegt om elkaar te begroeten. Daarnaast betekent het op zijn Frans 'ik', als in 'ik wens je iets moois toe'. Het verhaal is hiermee ook helemaal rond voor ons. Voor zover wij weten is het de enige frisdrank met 100% puur fruit. Het maakt het wel wat complexer en duurder, maar is wel de puurheid waar we voor staan", sluit Folkert af.


V.l.n.r. Theo Wouda, Grietje van der Meulen, Folkert van der Heide.

Voor meer informatie:
Folkert van der Heide
MOJ
Blauwe Reiger 30
9953 Baflo
06 27909140
[email protected]
www.mojlemonade.com/nl/