Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar Europese biologische producten in de lift in Midden-Oosten

De biologische markt voor voeding en dranken in het Midden-Oosten wordt geraamd op 15 miljard euro in 2022, wat ten opzichte van 2015 een groei van 14% betekent. In Dubai zijn meer restaurants per miljoen mensen te vinden dan in New York. Biologisch en natuurlijk is in deze regio stijgend als de 60% stijging in schapruimte van de laatste 4 jaar een indicatie is.

Een andere snelgroeiende sector in het Midden-Oosten en Afrika is de markt voor natuurlijke en biologische schoonheidsproducten; die geraamd wordt op 2 miljard euro in 2017. Experts ramen een 12-15% groei in de komende 5 jaar. Dit betekent dat deze markt in 2022 bijna verdubbeld zal zijn naar 4 miljard euro.

Dubai is de 3e grootste her-exporteur ter wereld, met een waarde van meer dan 465 miljard euro aan goederen die vanuit dit handelsknooppunt verzonden worden. De unieke locatie maakt het een populair her-export gebied. De stad staat als eerste op de lijst voor de her-export van thee.



De regio, voornamelijk Saoedi Arabië en Dubai, heeft een marktgroei voor de biologische sector gezien en denkt dat deze verder zal groeien. Dit heeft de aandacht van Europese leveranciers getrokken, die op hun beurt nieuwe markten in het Midden-Oosten zoeken.

De vraag naar Europese producten wordt geweten aan millennials die geld uitgeven aan gezonde voeding en duurzame producten in een regio met een bevolkingsgroei van 18,9%.

Dit vindt z'n weerslag op de Middle East Organic and Natural Expo Dubai; het regionale evenement voor natuurlijke producten dat aanbieders en leveranciers al 15 jaar bij elkaar brengt. In 2017 trok het evenement 6500 inkopers en in 2018 worden 9500 gespecialiseerde bezoekers verwacht. De expo vindt van 18-20 november plaats in het World Trade Center in Dubai.



Shinu Pillai van het evenement: "In 3 dagen hebben we ongeveer voor 270 miljoen euro aan businessdeals gegenereerd."

De vraag naar biologische producten is zo hoog dat 25% van de consumenten gelooft dat er niet genoeg gezonde alternatieven in de winkels te krijgen zijn.

Dit jaar komt een groep Armeense bedrijven terug om een plattelandspaviljoen op de Middle East Organic and Natural Expo Dubai in te richten. Hun vertegenwoordiger zegt: "We besloten om onze producten op de expo in Dubai te presenteren om kansen op de biologische markt te grijpen. De VAE is een grote markt en heeft een goede ligging voor her-export." De Armenen introduceren in hun stand gedroogd en vers AGF en dranken zoals kruidenthee.




Op de expo zijn ook groeiende Europese bedrijven aanwezig zoals Jutta Fink GmbH, Stutenmilch Tochterlehof GmbH uit Oostenrijk, Raw and Wild en Bentley Organic uit het VK, SMS Evrodom, SK Beverage en Smart Organic uit Bulgarije, Ecoagri Serbia uit Servië, Bioquantum uit Zwitserland, Lean & Six Sigma Expert SRL en Pronat Srl uit Roemenië, Delouis S.A. en SDMR uit Frankrijk, Ekolife Natura d.o.o uit Slovenië en AlmaWin Reignigungskonzentrate GmbH uit Duitsland.

Ook Christophe Noblet van internationale groentenketen 7-Eleven in de VAE is een trouw bezoeker van de show. Hij meldt: "7-Eleven vindt zeker dat de biologische en natuurlijke sector de goede kant op gaat. We breiden in deze regio uit en zoeken Europese leveranciers."

click here om je op te geven voor the Middle East Organic and Natural Products Expo of neem contact op met het salesteam via [email protected].

Voor meer informatie;
Gayathry Radhakrishnan
Global Links Exhibition Organizers & Conferences LLC
Tel: +971 4 8747 528
[email protected]
www.naturalproductme.com
www.organic247.net
Publicatiedatum: