Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De beste eigenschappen van maracuja en passiefruit"

OTC Organics beleeft primeur met biologische passiecuja uit Ghana

OTC Organics B.V., distributeur van biologische groenten en fruit, is altijd op zoek naar noviteiten. Nieuwe (verbeterde) smaken, vormen en kleuren of betere eigenschappen van een product. Vanaf september hebben zij een bijzondere noviteit in het assortiment: de passiecuja. Een vrucht met een vleugje zuur van de gele maracuja (het gele zusje van de passievrucht) en de iets zoetere smaak en het uiterlijk van de passievrucht, maar dan met een roze dunne schil.


Núria Vlonk-Cunha Soares, Supply Development Manager bij OTC Organics vertelt: "Wij zijn in contact gekomen met een Nederlandse teler die al 20 jaar in Ghana woont en werkt en een eigen farm heeft van ruim 80 hectare, 70 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Accra. Deze teler, afgestudeerd aan de Hoge Landbouwschool in Deventer, is ooit als stagiair in Ghana terecht gekomen. Het land beviel hem zo goed dat hij besloot om te blijven. Op zijn eigen farm beschikt hij over een prachtig teeltgebied vol met allerlei bomen, waar hij biologische ylang ylang, vanille, sandelhout en kaneel teelt, voornamelijk voor de cosmetische markt. Ik heb hem leren kennen als een innoverende teler die continu op zoek is naar nieuwe producten en die een uitdaging niet uit de weg gaat. Wij zijn daarom ook heel blij dat we de samenwerking met hem zijn aangegaan."

De buitenkant en de binnenkant van de passiecuja.

Bijzonder project

Núria: "Onze teler is in 2012 begonnen met het ambachtelijk veredelen van de gele maracuja met de paarse passievrucht door manueel de meeldraad van een goed ras te kruisen met de stamper van een ander goed ras. Maracuja groeit goed in Ghana maar is slecht verkoopbaar. De paarse variant daarentegen is populair maar groeit minder goed. In 2017 heeft hij een hele mooie variëteit ontwikkeld die de komende weken wordt vermenigvuldigd en volgend jaar wordt geoogst. Vanaf 2019 teelt hij uitsluitend zijn eigen variëteit. Om de passiecuja tijdens de teelt steun te geven maakt de teler gebruik van sinaasappelbomen. Deze bomen zijn hoog en stevig genoeg om de passiecuja te dragen."
 

Beperkte volumes

Núria: "We beginnen dit jaar met beperkte volumes, maar de verwachting is dat we volgend jaar meer productie ontvangen, omdat de teler 10 hectare heeft bijgeplant voor 2019. Vanaf september 2018 is de passiecuja bij OTC Organics verkrijgbaar. Afhankelijk van de weersomstandigheden verwachten we dat het seizoen tot december duurt. Belangstellende afnemers kunnen een proefdoosje bij onze accountmanagers opvragen, zodat ze de smaak kunnen ervaren!"
 
Voor meer informatie:

OTC Organics B.V. (Salesteam)
Eskimolaan 11
8252 AS Dronten
+31 (0) 885 880 400
[email protected]
www.otcorganics.com
Publicatiedatum: