Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologisch landbouwareaal +9,7%

Bio-Siegel is Duitslands bekendste keurmerk

Als het om de bekendheidsgraad van keurmerken in Duitsland gaat, staat het Duitse 'Bio-Siegel' bij de consumenten op de eerste plaats. Dat blijkt uit een actuele enquête van de Hogeschool Münster, onder leiding van prof. dr. Holger Buxel. Ook voorgaande onderzoeken kwamen tot dezelfde uitkomst.

In een steekproef onder 1.039 representatief geselecteerde consumenten werden 26 keurmerken voorgelegd. Het bekendste is het Duitse 'Bio-Siegel': 89 procent van de ondervraagden herkende dit keurmerk op producten. Ook wat betreft de kopersreikwijdte ligt het Bio-Siegel met 64 procent op de eerste plaats. De helft gaf bovendien aan dat zij het Bio-Siegel hulprijk vinden voor eigen aankoopbeslissingen en dat zij een product met het Bio-Siegel eerder kopen. 71 procent van de ondervraagden staat in beginsel positief tegenover keurmerken.

Vertrouwen in bio-keurmerk relevant voor landbouwers

Daarmee wordt maar weer eens duidelijk: het vertrouwen in het Bio-Siegel is nog steeds groot – en daarmee ook de relevantie van het keurmerk voor de handel en telers. Volgens cijfers van de 'Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung' (BLE) gebruiken momenteel 5.124 bedrijven het Bio-Siegel op circa 77.700 producten. De grootste productgroep vormen daarbij warme dranken zoals thee, koffie en cacao (11.151 producten), gevolgd door kruiden en specerijen (8.638) en brood en banket (5.994).

Bio-landbouw groeit

De opwaartse trend bij de biologische levensmiddelproductie in Duitsland wordt ook weerspiegelt door de actuele cijfers van het Duitse ministerie van Voedsel en Landbouw. Zo nam het biologisch landbouwareaal in 2017 met 9,7 procent toe naar 1,37 miljoen hectare. Het aantal biologische telende bedrijven nam met 8,3 procent toe.
Publicatiedatum: