Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische Panalpina Adelantex nu gecertificeerd

Het Belgische Panalpina Adelantex heeft een bio-certificaat van Certisys ontvangen. Het is de zesde keer dat een afdeling van Panalpina gecertificeerd is voor het behandelen van biologische producten. Hiermee wordt de positie van het bedrijf als dienstverlener binnen de arena van beperkt houdbare producten versterkt.

Panalpina heeft nu 6 locaties in Europa die gecertificeerd zijn voor de verwerking van biologische producten: Brussel en Luik in Belgiƫ, Luxemburg en London Heathrow Airport in het VK zijn gecertificeerd door Certisys; Amsterdam is gecertificeerd door SKAL en Kelsterbach in Duitsland heeft een externe bio-certificatie en een IFS Food Standard certificatie.

De Certysis bio-certificatie wordt toegekend na een reeks controles en dekt zowel douane-inklaringen als ook productbehandeling en wordt nu vereist voor de inklaring van bederfelijke producten bij de douane in BelgiĆ«.

Biologisch label
Certisys is geaccrediteerd door The Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties als certificeringsinstantie. 

De FAO identificeert gecertificeerde biologische producten die zijn verwerkt, opgeslagen, behandeld en op de markt gebracht volgens de exacte specificaties en standaarden en die zijn gecertificeerd als 'biologisch' door een certificeringsinstantie als Certisys.

Het label garandeert dat het product van het teeltbedrijf tot aan de markt op biologische wijze behandeld is.

Panalpina Adelantex
Panalpina Adelantex verzorgt vrachtafhandeling en inklaring bij de douane op Luchthaven Brussel en verdere distributie in Europa.

De grootste hoeveelheid versproducten die Panalpina Adelantex importeert, komt Europa binnen via Luchthaven Brussel, waar het meteen in een koelopslag van 1.600 m2 bewaard wordt. Een vierde deel van de import van Panalpina Adelantex komt binnen op de vliegvelden van Luik en Oosteinde.

Tijdens de 11e Brussels Airport Aviation Awards in februari ontving Panalpina de eerste prijs in de nieuwe categorie 'logistiek dienstverlener' om z'n groei en ontwikkeling. Panalpina kreeg de prijs vanwege verdubbeling van de opslagcapaciteit, digitalisering van de dienstverlening en investeringen in het transport van bederfelijke goederen.
 
Voor meer informatie;
Panalpina World Transport (Holding) Ltd.
Tel: +41 61 226 1111
E-mail: [email protected]
Publicatiedatum: