De consumptie van volle melkproducten leidt niet tot een verhoogde kans op overgewicht. Wetenschappers beweren echter het tegendeel: wie volle melkproducten eet, blijft slanker. Ze bekeken voor de review de resultaten van zestien studies. Personen die volle zuivelproducten zoals roomboter, slagroom en volle melk consumeerden hadden een lager lichaamsgewicht, minder gewichtstoename en een kleinere kans op overgewicht in vergelijking met personen die vetarme melkproducten aten. Voor het risico van diabetes of hart- en vaataandoeningen waren de resultaten niet zo duidelijk. Maar de consumptie van volle melkproducten leidde niet tot een verhoogde kans op deze ziektes.
De resultaten van de review bevestigen opnieuw dat vetrijke producten niet zo schadelijk zijn als lange tijd gedacht werd. De wetenschappers vermoeden dat de aanwezigheid van vetten in zuivelproducten leidt tot een sneller en langer aanhoudend verzadigingsgevoel. Bovendien kunnen de vetzuren in melkproducten een gunstig effect hebben op de genexpressie en hormonale werking waardoor er meer energie wordt verbrand door het lichaam.
Bron: Bibliotheek Ortho

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Nu moet blijken of de consument zijn boodschappenpatroon gaat aanpassen"
- BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group
- Nieuwbouw en restyling voor BioBandits
- De moderne tafel langs de weg
- Presentatie pilot nudgingscampagne - de effecten van nudging op de verkoop van biologische groenten en fruit
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-17 22 mei open dag bij biologische boerderij in de Wynzer Polder
- 2022-05-17 Drogestofprijzen biologisch voorjaarsgras 10 cent omhoog
- 2022-05-16 "Ontzettend goede compost voor het land"
- 2022-05-11 Boer Guus lanceert verse biologische grasmelk
- 2022-05-10 'Coronageitjes' moeten wennen aan drukte op Amsterdamse boerderij
- 2022-05-10 Met één maatregel red je als melkveehouder de weidevogel niet
- 2022-05-04 Hoeveel drijfmest heeft maïs op scheurgrond nodig?
- 2022-05-03 15 mei: open dag bij Veld en Beek
- 2022-05-02 "Biologisch boeren moet je durven!"
- 2022-04-29 Kunstwerken op silo's van Koeientuin Kraanswijk
- 2022-04-29 Friesland: 50.000 euro subsidie voor bescherming weidevogelnesten en -kuikens
- 2022-04-28 Henri Willig benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
- 2022-04-28 Biologische melkprijs Eko-Holland stijgt met €1,25
- 2022-04-26 FrieslandCampina-biologische garantieprijs €1,75 omhoog in mei
- 2022-04-22 Afrekenbare stoffenbalans moeilijk vorm te geven
- 2022-04-15 Hoe boer Piet uit handen bleef van het kapitaal
- 2022-04-14 Resultaten van de Kringloopwijzer 2019 en 2020
- 2022-04-13 Jonge Jersey stiertjes arriveren op de boerderij bij DID-IT
- 2022-04-13 Hoe een biologische boerderij de leegloop van het Spaanse platteland vertraagt
- 2022-04-12 Wat is het beste moment om maïs te zaaien?