Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
"Juist slanker door volle melkproducten"
De consumptie van volle melkproducten leidt niet tot een verhoogde kans op overgewicht. Wetenschappers beweren echter het tegendeel: wie volle melkproducten eet, blijft slanker. Ze bekeken voor de review de resultaten van zestien studies. Personen die volle zuivelproducten zoals roomboter, slagroom en volle melk consumeerden hadden een lager lichaamsgewicht, minder gewichtstoename en een kleinere kans op overgewicht in vergelijking met personen die vetarme melkproducten aten. Voor het risico van diabetes of hart- en vaataandoeningen waren de resultaten niet zo duidelijk. Maar de consumptie van volle melkproducten leidde niet tot een verhoogde kans op deze ziektes.
De resultaten van de review bevestigen opnieuw dat vetrijke producten niet zo schadelijk zijn als lange tijd gedacht werd. De wetenschappers vermoeden dat de aanwezigheid van vetten in zuivelproducten leidt tot een sneller en langer aanhoudend verzadigingsgevoel. Bovendien kunnen de vetzuren in melkproducten een gunstig effect hebben op de genexpressie en hormonale werking waardoor er meer energie wordt verbrand door het lichaam.