Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologisch ontbijt in Amsterdam

"Klant moet boer helpen duurzamer te worden"

Vanmorgen was het tijd voor een feestelijk en biologisch ontbijt aan de Marathonweg 18-24 in Amsterdam. Met dit ontbijt werden de 75 Ekoplaza winkels omgedoopt tot 'gifvrije supermarkten', de enige in Nederland. “In tijden waar mensen steeds meer twijfelen over de kwaliteit van hun eten en steeds beter voor zichzelf en hun omgeving willen zorgen, vinden wij het belangrijk om consumenten helder en juist te informeren”, aldus Ekoplaza Directeur Erik Does.

Het doel van deze actie is om de food- en retailsector te triggeren actie te ondernemen om hun aanbod steeds gezonder te maken. Het ontbijt werd gepresenteerd door Harm Edens, die op zijn geheel eigen wijze kort het podium biedt aan een select gezelschap van experts, politici en BN-ers, die ook aanschoven aan dit biologische ontbijt. Dit waren onder meer Mr. Duurzaamheid Maurits Groen, Toxicoloog Henk Tennekes, Bastiaan van Schaik, Floortje Dessing, gezondheidsexpert Ralph Moorman, Planteneter Boele Ytsma, weervrouw Helga van Leur, politici en partners.

Erik is enthousiast na afloop van het ontbijt. “Het ontbijt was goed, gezellig met een prima sfeer en mooie contacten. Onze aankondiging was wat kort dag, maar ondanks dat was het een zeer nette opkomst. Mooi om te zien en horen dat de aanwezigen heel enthousiast zijn over het initiatief en dit van harte ondersteunen. We maken mensen bewuster met deze actie. Zoals landbouwminister Carola Schouten ook al zei 2 dagen geleden: de klant moet de boer helpen om duurzamer te worden. Wanneer de, klant bij ons koopt zorgt dit direct voor een radicale wijziging in de landbouw. Je hebt als consument meer te vertellen en hebt een keuze. Je hoeft niet meer zomaar alles te accepteren. We kunnen niet alles in ons eentje veranderen, maar we kunnen wel zorgen dat we de beweging in gang zetten.”

Erik deelt ook nog een nieuwe ontwikkeling, waar ze momenteel mee bezig zijn. “Nieuw is wel dat we een onderzoek gaan laten doen met 10 zwangere vrouwen. Door ze 4 weken lang alleen maar biologisch te laten eten en dan daar de gevolgen van meten in hun lichaam. Het onderzoek is volledig transparant, dat vinden we belangrijk. Ik heb zojuist een filmpje ingesproken voor een oproep aan zwangere vrouwen om zich te melden. Tien stellen kunnen dan 4 weken lang gratis biologisch eten Ze worden aan het begin van het onderzoek gemeten en dan na de 4 weken weer om te kijken wat het voor effect heeft op het lichaam”, zo sluit de Ekoplaza directeur af.
Publicatiedatum: