Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bijzonder dat het via de natuurlijke weg gelukt is"

Drieling verrast bio-boeren op de Bûterkamp

Tholen - Bij IJsboerderij de Bûterkamp is een koeiendrieling geboren. Dit gebeurde ook voor bio-boeren Sjoerd Brandsma en Akke Breeuwsma geheel onverwachts. Zij stonden op dat moment namelijk tussen de protesterende boeren in Den Haag (woensdag 27 juni). De kinderen die thuis waren ontdekten het bijzondere fenomeen. "Onze jongste zoon appte dat de koe gekalfd had, daarna werd het een tweeling. En toen we thuis kwamen bleken het er drie te zijn", vertelt Sjoerd.


Hij geeft aan dat ze het zelf nog nooit mee hebben gemaakt. "En het bijzondere is ook dat het via de natuurlijke weg gelukt is, zonder stuitligging en dergelijke. En ze zijn allemaal gezond. Het was dus een mooie verrassing toen we 's avonds weer in het weiland kwamen. Ik heb de buurman er maar even bij geroepen. Je moet me maar even helpen, want het zijn er drie." De moeder is een Brown Swiss-koe, geeft Sjoerd aan. En bij het zien van de drie bruine kalfjes was er daardoor ook echt geen twijfel dat het om een drieling gaat.


De koeien lopen achter de stal van de aan de Bûterkamp in Oudemirdum gevestigde boerderij. "Mijn dochter ontdekte het eerste kalf toen ze thuis kwam van school. Toen mijn jongste zoon het kalfje op wilde halen, bleken het er al twee te zijn. Daarop zei ik dat hij ze wel even er bij kon laten lopen." De kalfjes zijn nog twee weken te bewonderen, daarna gaan ze weg vanwege het 'Fosfaatdossier'.


Voor meer informatie:

Sjoerd Brandsma
IJsboerderij de Bûterkamp
De Bûterkamp 1
8567 LM Oudemirdum
0514 571798
[email protected]
www.ijsboerderijdebuterkamp.nl