Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wisconsin kijkt naar Farm Bill om valse biologische import aan te pakken

Biologische producenten in Wisconsin hopen dat het Farm Bill Congress overweegt een bepaling op te nemen om nep-importen te bestrijden.

De wetgeving, die de Amerikaanse Senaat vorige week heeft goedgekeurd, zou het ministerie van Landbouw verplichten biologische producten beter bij te houden door elektronische invoercertificaten te eisen.

Het wetsvoorstel zou ook geld verschaffen om het gegevensverzamelingsproces van USDA te moderniseren. Een audit eind vorig jaar concludeerde dat het bureau niet genoeg doet om ervoor te zorgen dat de import voldoet aan de biologische normen.

De in Wisconsin gevestigde Midwest Organic and Sustainable Education Service zegt dat de huidige procedures van USDA zijn ontwikkeld voordat biologische producten een wereldwijde industrie werden. John Mesko, de uitvoerende directeur van de groep, zegt dat Amerikaanse boeren honderden miljoenen dollars hebben verloren vanwege nep-import van biologisch graan.

Het voorstel moet nog door het Parlement worden goedgekeurd.

Bron: WEAU 13 News
Publicatiedatum: