"Belangrijk om de bio- en conventionele landbouw niet tegen elkaar uit te spelen"

Duits bio-landbouwareaal +9,7%

De biologische landbouw in Duitsland is ook in 2017 duidelijk gegroeid. Daarmee zet de positieve trend zich voort. Het biologisch landbouwareaal is met 9,7 procent gegroeid. Ook het aantal biologische landbouwbedrijven is toegenomen: met 8,3 procent. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de verschillende deelstaten op het gebied van biologische landbouw, die het Duitse ministerie van Voedsel en Landbouw (BMEL) ter beschikking heeft.

Biologische slateelt in Duitsland.

Julia Klöckner, de Duitse minister van Landbouw en Voeding, verklaarde hierover: "Biologische en conventionele landbouw kunnen goed naast elkaar bestaan in plaats van tegenover elkaar. Hoe een landbouwer werkt, of hij voor de biologische landbouw kiest, dat mag iedere ondernemer zelf bepalen. Maar het ligt aan de politieke kaders of we hindernissen wegnemen en telers aanmoedigen om voor biologische landbouw te kiezen. Want de cijfers laten zien: de consumenten vragen steeds meer naar bio-producten. Het engagement van mijn ministerie begint vruchten af te werpen. We hebben in de afgelopen regeerperiode een toekomststrategie voor de biologische landbouw ontwikkeld waar we nu op verder kunnen bouwen. Ons doel dat we in het coalitieverdrag zijn overeengekomen: twintig procent biologische landbouw in 2030. De biologische landbouw is naast de conventionele landbouw een belangrijke zuil binnen de Duitse landbouw en levensmiddelensector. Het heeft een vaste plaats binnen de landbouwpolitiek. Ik vind het belangrijk dat de biologische landbouw en de conventionele landbouw niet tegen elkaar uitgespeeld worden. Daarom hebben we samen de financiële middelen ter bevordering van de biologische landbouw nogmaals sterk verhoogd."
 
De cijfers over de Duitse biologische landbouw 2017 zijn hier te vinden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.