Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Natuurinclusief landbouwsysteem met combinatie van stripgrazen en eetbare productieve houtwallen

Project 'Melk & Noot' wint Brood en Spelen

Woensdag 4 juli zijn in Barneveld de winnaars bekendgemaakt van Brood en Spelen, de ontwerpprijsvraag voor nieuwe perspectieven voor het platteland. De jury, onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Rijksadviseur voor het Landschap Berno Strootman, heeft acht winnaars in Brabant geselecteerd en acht in Gelderland en Overijssel.

De zestien winnende teams gaan de komende maanden hun plannen verder uitwerken. Daarvoor ontvangen zij ieder een bedrag van 25.000 euro exclusief btw. Ook krijgen zij een coach van de provincie en deskundige ondersteuning.

Rijksbouwmeester Floris Alkemade: "De grote veranderingen die zich op het platteland aftekenen, zijn niet alleen problematisch. Ze bieden ook grote mogelijkheden. De winnaars laten een breed scala aan vernieuwende inzichten zien, die we de komende maanden de mogelijkheid bieden om te experimenten en te verdiepen."

Rijksadviseur voor het Landschap, Berno Strootman: "Ik hoop van harte dat deze plannen ook anderen zullen inspireren om te vernieuwen. Om echt een omslag te kunnen maken op het platteland, zijn naast aanlokkelijke perspectieven ook nieuwe vormen van samenwerken en slimme businessmodellen hard nodig."

Het project 'Melk & Noot | een fijnschalig landschap' won in Overijssel, zo meldt Rick Huis in 't Veld.

Project Melk en Noot introduceert een natuurinclusief landbouwsysteem, waarbij er een combinatie wordt gemaakt van stripgrazen en eetbare, productieve houtwallen. Hiermee ontstaat een recreatief aantrekkelijk en fijnschalig cultuurlandschap, een verhoging van de biodiversiteit en een verrijking van lokale producten opdat we samen een gezond landschap achter kunnen laten voor volgende generaties.


Het team achter 'Melk & Noot' bestaat uit:

Rick Huis in 't Veld
boer | grondeigenaar
De Melkbrouwerij

Ruud Dubbeld
Landschapsarchitect
MTD Landschapsarchitecten

Charlotte van der Woude
Landschapsontwerper
MTD landschapsarchitecten

Lisan van der Wielen
Landschapsontwerper
MTD landschapsarchitecten

Berrie Klein Swormink
boer | Grondeigenaar
Klein Swormink Rural Business

Wim Bovendeerd
boer
Natuurboeren

Voor meer informatie: www.prijsvraagbroodenspelen.nl
Publicatiedatum: