Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes

Op woensdag 4 en donderdag 5 juli 2018 wordt de Grote Markt in Goes weer omgetoverd tot één groot zomers loungerestaurant. Fairtrade gemeente Goes zet met dit culinaire festival niet alleen de beste koks van Goes in de schijnwerpers, maar ook fairtrade, streek- en biologische producten.

Bezoekers genieten op een laagdrempelige manier van vakmanschap en creativiteit van de beste koks van 10 Goese restaurants. Fair Trade-, streek- en biologische producten krijgen een hoofdrol. Alle gerechten bevatten minimaal een FairTrade ingrediënt én een 'Zeeuws zeker' of biologisch product. Vis bevat het MSC-viskeurmerk.

Foto: Goes is goes.

Vriendelijke kennismaking

Bezoekers kiezen en mixen de gerechten naar eigen smaak, waardoor ze voor een vriendelijk bedrag (4 of 6 euro per gerechtje) kennis kunnen maken met verschillende keukens en producten. CuliFair groeit elk jaar en kende in 2016 een bezoekersaantal van circa 6000. Er doen weer 9 restaurants mee! Dit jaar is er ook weer speciale aandacht voor de jongere fijnproevers. Eén restaurant legt zich toe op speciale kindergerechten. U kunt CuliFair gratis bezoeken tussen 12:00 en 23:00 uur.

Culinair bewustzijn

Het culinair bewustzijn groeit. We willen verantwoord eten. Mooie gerechten bereid met gezonde kwaliteitsproducten die bijdragen aan eerlijke handel en minder milieubelastend zijn. Het lijkt een onmogelijke opgave. Maar niets is minder waar. Zo bewijzen deelnemende restaurants. Gebruikte materialen als borden en bestek zijn natuurlijk biologisch afbreekbaar. CuliFair is voor iedereen, ook voor de jongere fijnproevers. Of je nu de hele avond wilt tafelen of langs komt in de lunchpauze. Het mag allemaal en natuurlijk is er ook muziek!

Deelnemende restaurants in 2018: Kale en de Bril, brasserie d'Anvers, De Witte Lelie, Hotel Brasserie Katoen, Het Binnenhof, Amuz eten & drinken, Slot Oostende, Bij Tessa, Taart & Tafel, De Vierlinden en Grand Café Jersey.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: