Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Simon Lévelt waarborgt kwaliteit met Q-grader Arabica

Sinds kort heeft Simon Lévelt een gekwalificeerde Q-grader Arabica in huis. Sandra Hermsen, medewerkster kwaliteit, arbo en milieu, is begin mei geslaagd voor de CQI-opleiding in Athene; het enige instituut met een internationaal erkend certificaatsysteem voor Arabica koffiecuppers.

Simon Lévelt heeft het gehele proces in eigen beheer: het melangeren, keuren, roosteren en verpakken van de koffie. De inkopers bezoeken de mooiste koffieplantages en ondersteunen de telers bij het verbeteren van de productkwaliteit en de leef- en werkomstandigheden van de arbeiders. Dat is de enige manier om een duurzaam kwaliteitsproduct te garanderen.Met een gekwalificeerde Q-grader zet Simon Lévelt een volgende stap. De rol van een Q-grader is om de kwaliteit van koffie, zowel smaak als soort, consequent en nauwkeurig te beoordelen. Q-graders zijn in staat de koffiekwaliteit objectief te beoordelen, kunnen koffies identificeren op basis van koffiekarakteristieken, zijn in staat koffiedefecten te vinden en kunnen koffiekarakteristieken communiceren met behulp van algemene industrieterminologie.

"Er zijn wereldwijd slechts 5.712 geregistreerde Q-graders. Daarvan zijn er maar 13 in Nederland. Eén daarvan werkt bij Simon Lévelt en daar zijn wij heel trots op", aldus de koffie- en theespecialist, die hiermee de productkwaliteit verder waarborgt.

Voor meer informatie: www.simonlevelt.nl
Publicatiedatum: