Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Murcia, Spaanse marktleider in bio

Er zijn nu al 4.307 hectare gewijd aan de teelt van citrus, groenten en ander fruit in Campo de Cartagena en Campo de Murcia in het invloedsgebied van de Mar Menor.

De regio Murcia heeft 80.776 hectare biologische gewassen geteeld door 2.959 telers. De regio staat daarmee bovenaan de ranglijst van biologische telers, wat een grote sociaal-economische en ecologische ontwikkeling met zich meebrengt. In totaal is bijna 4.000 hectare gewijd aan verse groenten, gevolgd door industriële gewassen met ongeveer 874 hectare.

De adviseur van Water, Landbouw, Veeteelt en Visserij, Miguel Ángel del Amor, meldde dat "Campo de Cartagena 3.407 hectare heeft gewijd aan dit soort teelt en in de gemeente Murcia in het gebied van Mar Menor, is dat ongeveer 900." Hij benadrukte ook dat "de biologische teelt van gewassen in Mar Menor groeit dankzij bedrijven die streven naar kwaliteit en traceerbaarheid vanuit een duurzaam oogpunt."

Del Amor heeft een aantal vertegenwoordigers van de Organic Agriculture Council ontmoet om de impact van deze telers te analyseren in de wet voor de bescherming van de Mar Menor. In dit verband hebben Fecoam en de telers San Cayetano, Camposeven en Hortamira hun bezorgdheid geuit over het gebruik van kunstmest dat in de regelgeving wordt aanvaard.

Een van de teeltbedrijven in dit invloedsgebied is Villaperji, die in de zomer is gewijd aan de teelt van biologische watermeloenen, hoewel het ook citrus en andere groenten teelt. Het gemeenteraadslid benadrukte dat "dit een van de gebieden is die het meest worden geïdentificeerd met goede teeltmethoden en zorg voor het milieu." Dit teeltbedrijf maakt deel uit van Hortamira, waar 35 procent van zijn leden zich toelegt op biologische teelt en voldoet aan alle geïntegreerde teeltregels.

Bron: CARM
Publicatiedatum: