Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jumbo, La Vida Vegan en Chocolate Rhapsody

Hazelnootpastawijzer: Drie bio-hazelnootpasta's in top 10

Questionmark heeft dit keer onderzoek gedaan naar hazelnootpasta. Er zijn 24 varianten uit de Nederlandse supermarkten vergeleken en beoordeeld op de aanwezigheid van suiker, verzadigd vet, toekenning van keurmerken voor hazelnoten, cacao en palmolie. De resultaten zijn in de Hazelnootpastawijzer opgenomen. In de top 10 staan drie biologische hazelnootpasta's: de biologische Chocopasta Hazelnoot van Jumbo eindigde op de vierde positie, de Biologische hazelnootpasta van La Vida Vegan op de negende plaats en op de tiende plek eindigde de Biologische chocopasta 35% hazelnoot van Chocolate Rhapsody.

In de Hazelnootpastawijzer is verder een plekje ingeruimd voor Penotti (op positie 13 en 14), Bio+ (positie 15), De Rit (16), Blue Band (17) en AH Biologisch (20).

De organisatie vroeg de deelnemende voedselmerken om aanvullende antwoorden te geven over hun inspanningen en welke grondstoffen daadwerkelijk gecertificeerd zijn. "Alle bedrijven reageerden openhartig en eerlijk op de achtergrond van hun keurmerken en al snel werd duidelijk dat de velerlei aan keurmerken het hazelnootpastaschap niet transparanter maakt. Maar liefst eenderde van de onderzochte hazelnootpasta’s is biologisch. Dat lijkt een goede ontwikkeling, de keuze voor biologisch is weliswaar goed voor onder meer biodiversiteit, maar gaat voorbij aan de meest nijpende problemen in deze productieketen: kinderarbeid, slavernij en ontbossing."

Klik hier voor de Hazelnootpastawijzer.

Publicatiedatum: