Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gaan onze impact vergroten door meer winkels te openen"

Joost Leeflang wordt topman Marqt

Ondernemen vanuit de duurzame missie van Marqt vraagt om leiderschap en flexibiliteit om snel stappen te kunnen nemen. Joost Leeflang (51), afkomstig van Philips, treedt per direct toe als directievoorzitter van Marqt. Zo wil Marqt haar impact vergroten.

Duurzame missie

Tien jaar geleden pionierden oprichters Quirijn Bolle en Meike Beeren in de Randstad met de overtuiging dat het anders kan én moet in de voedselketen. Op dit moment is er een eigen keuken en zijn er 15 winkels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Marqt wil verder groeien om een gezonde, eerlijke keten te kunnen blijven stimuleren. Groeien in het aantal winkels is hiervoor cruciaal, bovendien wordt het concept verder aangescherpt om de leidende positie van Marqt vast te kunnen houden. Triodos en SIV stapten vorig jaar in als aandeelhouders om die ambities in de steigers te kunnen zetten.

Slagvaardige directie

Om de plannen zo snel mogelijk te realiseren, is Joost Leeflang per direct toegetreden tot de directie. Leeflang wordt voorzitter en is verantwoordelijk voor de commerciële portefeuille. Thijs Fleuren is volledig vrijgemaakt om zich te richten op de groei van de organisatie en de huidige operatie en Tjibbe Bouma blijft verantwoordelijk voor de financiën, IT, logistiek en replenishment.

Leeflang zat 24 jaar bij Philips voor uiteenlopende opdrachten in binnen- en buitenland. Daarnaast legde hij zich het afgelopen jaar toe op het coachen en verder brengen van duurzame ondernemingen. Ook deed hij een opleiding aan INSEAD op het gebied van duurzaamheid.

Reacties belanghebbenden

Marqt oprichter Quirijn Bolle: "Ik ben zeer blij en trots om Joost te mogen verwelkomen. Zijn oprechte motivatie om het voedselsysteem te verbeteren in combinatie met zijn kundigheid en ervaring maakt hem een ideale leider voor de komende fase. De afgelopen 2 jaar hebben in het teken gestaan van investering in het fundament. Onder leiding van Joost zullen we verder vorm geven aan onze Marqtwerking filosofie en onze impact vergroten door meer winkels te openen. Hierdoor kunnen we meer klanten voorzien van beter eten. Gezond en met een positieve impact op onze omgeving."

Leendert van Driel, lid Raad van Commissarissen van Marqt: "Ik ben heel blij met de komst van Joost. Het huidige team heeft Marqt ver gebracht en de stap naar de volgende fase mogelijk gemaakt. Door de komst van Joost worden we nog sterker - zo zijn we klaar voor groei om nog meer impact te maken."

Leeflang: "Marqt is al jaren initiator van veranderingen in de manier waarop we voedsel produceren en naar de markt brengen. Als klant maakte ik dit van dichtbij mee – ik heb altijd genoten van de bijzondere en lekkere producten. Daarom is het een eer en genoegen om Marqt te helpen de markt nog beter en breder te kunnen bereiken."

Voor meer informatie: www.marqt.nl
Publicatiedatum: