Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10 jaar Frutas Luna

"Bio aandeel wordt steeds belangrijker"

Tholen - Vandaag viert Frutas Luna haar 10-jarig jubileum. Na dertien jaar voor een grote Spaanse exporteur gewerkt te hebben, was Kees Havenaar klaar om voor zichzelf te beginnen. "We merkten ook dat er vraag kwam naar een extra service, naar iemand die zich echt inzet en op zoek gaat om de beste kwaliteit van de juiste teler op de juiste plek te krijgen. Een extra controle voor de klant en tegelijkertijd hulp aan de teler om aan die behoefte van de klant te voldoen. Frutas Luna laat de teler echt op vraag van de klant plukken, de producten zijn verser en de keten korter. We zagen toen al dat hier echt behoefte aan was en die trend heeft zich alleen maar doorgezet. Door middel van een samenwerkingsverband met Nederland zijn wij in staat om het Luna-merk gedurende het hele jaar te leveren en ook dat is voor de hele Marni Group een plus."Gevraagd naar de belangrijkste ontwikkelingen in de afgelopen tien jaar, antwoordt Kees: "Toen wij tien geleden begonnen met dit concept, was dit een vrij nieuwe manier van werken: direct met de teler en direct uit de tuin. Deze ontwikkeling heeft zich alleen maar doorgezet en in de loop van de jaren is er heel veel concurrentie in de branche gekomen. En dat maakt het er niet makkelijker op, het is een harde business. Met de meeste telers werken we al jaren goed samen, maar we hebben ook telers met een klein areaal met hulp van Frutas Luna in korte tijd groot zien worden. En sommigen hebben je dan ineens niet meer nodig. Het hoort er allemaal bij."

Assortiment
"Voor ons is het belangrijk om dicht bij de bron te zijn. Vandaar dat we vooral kasgroenten uit Almería exporteren. We hebben hierdoor continu contact met de teler, we zien dagelijks wat er geteeld wordt en we verzorgen de certificaten. Alleen hierdoor kunnen we een optimale kwaliteit garanderen. We werken echter ook met telers en producten uit andere provincies, waar we nauw contact mee hebben en die we ook bezoeken. We willen ten allen tijden zeker zijn van de kwaliteit die we aanbieden", vertelt Kees. Ook het bio-aandeel wordt steeds belangrijker. "We merken dat er steeds meer vraag is naar BIO producten. Het aantal hectares voor Bio productie groeit ook sterk in bepaalde punten van de provincie. Voor Frutas Luna is het interessant om biologische groenten en fruit te kunnen leveren, het moet gewoon in het pakket. We hebben ook steeds meer telers die alleen maar biologisch telen tot onze beschikking."

Vooruitblikkend op de komende tien jaar, hoopt Kees vooral op dezelfde manier verder te kunnen gaan. "We zullen moeten blijven inspelen om de steeds veranderende trends en vraag van de klant en de eindconsument. Maar we zijn flexibel en hebben een transparante manier van werken. Zowel voor de telers als voor onze klanten. Je moet toch een win-winsituatie creëren voor alle partijen. Samen word je groot en hiervoor heb je elkaar vaak nodig. Een prettige samenwerking vind ik persoonlijk erg belangrijk. Zowel leveranciers en klanten stellen hier prijs op en we zijn dan ook dankbaar voor hun vertrouwen gedurende deze 10 jaar."

Voor meer informatie:
Kees Havenaar
Frutas Luna
Tel +34-950178653
[email protected]
www.frutasluna.com
Publicatiedatum: