Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kleurrijke AGF presentaties in Landmarkt

"Biologisch groeit sterk"

Tholen - Landmarkt in Amsterdam is een hotspot, Amsterdammers en consumenten uit de wijde omgeving trekken in groten getale naar de overdekte markt vol versproducten. Landmarkt veroverde afgelopen jaar zelfs plek 401 in de Food500. Er zijn twee filialen, een kleinere winkel in de stad (Van Wouwstraat) en een aan de stadsrand (Schellingwoude). Het draait om beleving bij Landmarkt en er lopen echte fans rond. Ook op de AGF-afdeling wordt dagelijks veel aandacht besteed door André Bons en zijn rechterhand Roel Terluin.


André Bons (retail achtergrond) en André Theunissen (detail achtergrond) hebben de AGF-afdeling samen opgezet

Klik hier voor de fotoreportage

De afdeling is opgezet door twee AGF'ers in hart en nieren. André Bons (AGF-manager Landmarkt) die eerder carrière maakte bij diverse retailers (Hoogvliet, Plus en Lidl) en André Theunissen, een oud-groenteman en bij Landmarkt manager Huisgemaakt is. Samen maakten ze er een vrolijke kleurrijke AGF-afdeling van die voor 20 procent van de omzet binnen Landmarkt zorgt.


Landmarkt Schellingwoude is gevestigd in een voormalig tuincentrum

De AGF-afdeling moet er altijd tiptop uitzien. "Met zo'n 5-6 medewerkers zorgen we ervoor dat afdeling altijd goed verzorgd is", vertelt André. Bijzonder is het uitgebreide biologische assortiment, dat maakt ongeveer 10 procent van de totale AGF-omzet uit. André: "Biologisch groeit sterk. We hebben veel klanten die daar speciaal voor komen. We voeren een zo breed mogelijk assortiment."

Wegwijzers naar de telers waar direct wordt ingekocht

Je merkt dat in Landmarkt fans rondlopen. André en zijn team kennen de klanten. Naast goede relaties met klanten zijn er ook nauwe banden met leveranciers. Er zijn speciaal voor Landmarkt geteelde paprika's van Ron Jansen, exclusieve aardappelen van Aardappelhof (boer Klaver), Hollandse bloemkool van Ton Slagter (in het seizoen) en er liggen jaarrond Hollandse tomaten van Prominent. "Alles wordt zo vers en lokaal mogelijk ingekocht. Totaal hebben we 28 leveranciers", vertelt André.

Klik hier voor de fotoreportage
 
Voor meer informatie:
Landmarkt Amsterdam
Andre Bons
Schellingwouderdijk 339
1023 NK Amsterdam
T: 06 19640458
Publicatiedatum: