Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame verpakkingsoplossingen van beukenhout

Het Oostenrijkse VPZ Verpackungszentrum heeft een nieuwe verpakking voor groenten en fruit ontwikkeld. De herbruikbare Packnatur zakken van cellulose worden vervaardigd uit beukenhout met het FSC-keurmerk en zijn scheurvast en vochtbestendig. 

Het feit dat de zakken daarnaast ook nog ademend en vochtregulerend zijn, maakt dat groenten en fruit tot wel twee, drie dagen langer vers blijven. Het materiaal is zacht en biedt daarom bescherming aan kwetsbare fruitsoorten. De zakken zijn bovendien voorzien van een trekkoordstopper die eveneens van FSC-gecertificeerd beukenhout is gemaakt. 

"De zakken worden uitsluitend van beukenhout gemaakt dat overblijft na het uitdunnen van de lokale bossen en is voor een derde uit Oostenrijk afkomstig en voor twee derde uit Midden-Europa. Zowel de zakken als het trekkoord worden gemaakt van cellulose vezels. Lenzing, een fabrikant van milieuvriendelijke cellulosevezels, vervaardigt de Modalvezels in haar fabriek in Oostenrijk, die worden geproduceerd volgens de strengste milieueisen en een CO2-voetafdruk van nul hebben. De herbruikbare zakken zijn ideaal voor consumenten die plastic liever vermijden," legt Bettina Reichl van het bedrijf aan Packaging Europe uit.


Packnatur cellulose zakken zijn sinds november 2017 bij de vestigingen van de Zwitserse retailer Coop verkrijgbaar. 

VPZ heeft ook composteerbare AGF-netten op basis van duurzaam beukenhout ontwikkeld. VPZ heeft Packnatur biologische wijnglas-etiketten op de markt gebracht voor haar verpakkingsoplossingen. 

De zakken, netten en etiketten werden al met verschillende awards bekroond, waaronder de World Star Packaging Award 2018 in drie categorie├źn, de Food Packaging, Sustainability Award en de Presidential Award. VPZ-oprichter Helmut Meiniger ontving een Lifetime Achievement Award. 


Publicatiedatum: