Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Welkomstbericht van nieuwe IFOAM EU-directeur Jan Plagge

"De biologische landbouw is een succesverhaal"

De nieuwe IFOAM EU-directeur, Jan Plagge, heeft naar aanleiding van zijn aanstelling de volgende brief aan de leden geschreven:

Geachte leden,

Ik ben vereerd door het vertrouwen dat u in mij en mijn collega's van de Raad heeft laten zien door ons te verkiezen tijdens de 9e General Assembly in Brussel op 15 mei.

Voordat we het glas heffen op een nieuw begin, wil ik graag een moment nemen om mijn voorganger Christopher Stopes en de voormalige Raad te bedanken voor het fantastische werk dat ze hebben geleverd voor de ontwikkeling van de biologische sector. Ik heb er vertrouwen in dat met de collectieve ervaring en drive van de nieuw gekozen Raadsleden, we verder kunnen bouwen op dit werk tijdens deze spannende en beslissende tijd voor de biologische sector.

Het nieuwe bestuur van IFOAM EU.

De biologische landbouw is een succesverhaal. De sector is nu al bezig met het omzetten van voeding en de teelt naar een eerlijker, milieuvriendelijker en gezonder systeem in heel Europa. Het heeft de potentie om bij te dragen aan het leveren van publieke goederen, zoals een verbeterde aarde- en waterkwaliteit en een verbeterde biodiversiteit in alle Europese regio's. Deze bijdrage moeten we terug kunnen zien in de toekomstige Common Agricultural Policy (CAP), die (biologische) boeren en telers zou moeten belonen voor de goederen die ze aan de maatschappij leveren. U kunt meer over de CAP lezen in de politieke hotspot van deze nieuwsbrief. Het debat over de CAP zal verder gaan tijdens het 12e European Organic Congress in Wenen, van 25-26 september 2018. We hopen daar dan ook velen van u te zien.

Als laatste wil ik graag even terugblikken op de gebeurtenissen die plaats hebben gevonden in Brussel op 15 en 16 mei. Tijdens de General Assembly op 15 mei hebben 80 leden uit 20 landen alle negen moties goedgekeurd. Deze moties hebben de potentie om op een positieve manier bij te dragen aan het voorbereiden van IFOAM EU voor de toekomst, en we danken daarom deze leden voor hun vertrouwen. 

Het 15-jarige bestaan van het IFOAM EU kantoor in Brussel en de toekomst van IFOAM EU werden gevierd door een grote taart aan te snijden, in de aanwezigheid van ongeveer 150 gasten. Dit gebeurde tijdens een prachtige avond in het hart van Brussel, samen met besluitvormers, vertegenwoordigers van andere agri-voedings- en milieuorganisaties uit Brussel en vele leden. 

Het tweedaagse evenement eindigde met de conferentie van et SOLMACC project. Tijdens deze conferentie werden de innovatieve praktijken van biologische bedrijven om klimaatsverandering terug te dringen gepresenteerd door project partners. Ook werden politieke aanbevelingen besproken door een panel en bekende sprekers. Het rapport van dit evenement is beschikbaar.

Ik kijk ernaar uit om met u allen samen te werken. 

Met biologische groeten,

Jan Plagge
Directeur IFOAM EU

Bron: IFOAM EU
Publicatiedatum: