Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fernando Martín, coöperatie Procam BIO:

"We hopen dat het WK voetbal de consumptie een impuls zal geven"

De oogst van de biologische gele en Piel de Sapo meloen zijn deze week begonnen in Granada. "De start van het seizoen verliep traag door de instabiliteit van het weer van de afgelopen lente. We begonnen met een zeer hoge vraag die echter is afgeremd nu er aanzienlijk grotere hoeveelheden op de markt komen", zegt Fernando Martín, manager van de coöperatie Procam BIO.



De in Granada gevestigde teler, die gespecialiseerd is in de teelt van biologische groenten en fruit, is vorig jaar begonnen met de teelt van kleine gele en Piel de Sapo-meloenen. Het fruit is beschikbaar tussen juni en eind juli. "We exporteren de meloenen voornamelijk naar Frankrijk en Duitsland, maar verkopen ook aan de binnenlandse markt." Omdat we geen grote volumes verwerken, kunnen we het fruit altijd op het optimale punt van rijpheid en met hoge Brix-waarde oogsten", aldus Fernando Martín.

Volgens de exporteur is de verkoop van groenten zoals tomaten en komkommers momenteel vrij traag. "Dit gebeurt meestal in deze tijd van het jaar, omdat we te maken krijgen met de concurrentie van lokale producties uit Midden- en Noord-Europa." De afgelopen jaren is het exporteren van tomaten en komkommers in de zomer steeds moeilijker geworden, maar dit geldt niet voor meloenen en daarom zetten we in op dit product. We hopen dat het goede weer in Europa en het WK voetbal de consumptie een boost zullen geven."

Voor meer informatie:

Fernando Martín Callejón
PROCAM BIO.
Ctra Almería km. 1,6- Motril (Granada, Spain)
+34 958600306
direccion@procamsca.com
www.procamsca.com
Publicatiedatum: