Uitnodiging vrijdag 22 juni:

Boot Koffie ontvangt Colombiaanse koffiecoöperaties uit voormalige conflictregio's

Boot Koffie begroet op vrijdag 22 juni in de Boot Branderij 5 vertegenwoordigers (Maricel Vivas, Herney Chagüendo, Carlos Manrique, Elisabeth Meneses en Hernan Castellanos) van twee koffie coöperaties uit de Colombiaanse regios Cauca en Meta. Tot voor kort woedde hier een intense burgeroorlog en nu wordt er middels de productie van specialiteiten koffie aan vrede gewerkt. Boot Koffie maakt voorbereidingen om in Augustus 2018 naar Colombia te reizen en het vredesproces te ondersteunen middels de directe inkoop van kwaliteitskoffie.

Achtergrond

Colombia is een belangrijk koffieland. Boot koffie gebruikt al 45 jaar Colombia koffie. Sinds 10 jaar werkt Boot met biologische koffie van een boeren coöperatie uit het gebied Santander. Dat project is een voorbeeld functie voor andere koffieboeren. Boot streeft naar directe uitwisseling en contacten met de koffieboeren. Graag bezoeken wij hen, proeven samen en leren elkaars werk kennen. Ook kan Boot zo met hen de kwalitatief meest geschikte smaken ontwikkelen.Werken aan vrede met kwaliteitskoffie

Een project (door USAID- Boot Coffee USA – Colombiaanse koffieboeren federatie) start in de gebieden Cauca en Meta. Deze gebieden zijn lang een speelbal geweest van paramilitairen en guerrillagroepen. Duizenden kleine koffieboeren zullen scholing en training krijgen in het verbouwen van specialiteiten koffie. Hiermee krijgen ze handvaten om de productie van coca los te laten. De specialiteiten koffieverbouw is een belangrijk middel om aan vrede te werken. Boot koffie Nederland wil hier aan bijdragen.
 

Vrijdag in Het Lokaal: Willem Boot en de koffiecoöperaties

De boerenkoffiecoöperaties en Willem Boot (Boot Coffee & Boot Coffee Campus in Californië) geven in een kort tijdsbestek een heldere uiteenzetting over de achtergronden van dit bijzondere project. Ook proeft men een voorbeeld van deze koffie. Het drinken van specialiteitenkoffie uit Colombia kan zo bijdragen tot vrede. Boot koffie werkt al jaren met goede Colombiaanse koffie.

Informatie
Datum: vrijdagochtend 22 juni 10.30 uur – 12.00 uur
Wat: Ontvangst Colombiaanse Koffiecoöperaties uit voormalige conflict regio’s
Plaats: Koffiebranderij Boot, Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort

Voor meer informatie: www.bootkoffie.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven