Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Fotoreportage - "Mijn jongste wil nu naast brandweerman ook boer worden"

Lekker naar de BioBoer trekt 35.000 bezoekers

Tholen - De laatste editie van Lekker naar de BioBoer (16 en 17 juni) heeft 35.000 bezoekers getrokken. Dit zijn er minder dan vorig jaar, toen stopte de teller op 50.000. Sabine Horsting geeft namens organisator Bionext aan dat dit waarschijnlijk komt door het feit dat er minder boerderijen meededen. Net als eerdere jaren vroeg de Biojournaal-redactie aan bezoekers en boeren om naderhand wat foto's toe te sturen. Aan deze oproep hebben meerdere mensen gehoor gegeven. Het resultaat is te zien in deze fotoreportage.


Op Tuinderij Eyckenstein lieten de tuinders speciaal voor dit evenement heuse groentettoos zetten. Ook waren er talloze activiteiten georganiseerd op de deelnemende boerderijen waardoor bezoekers het echte boerenleven kunnen ervaren. Dit varieerde van kalfjes knuffelen tot balletjes bijenbloemmix maken en van trampoline springen tot helpen met schoffelen.

Veel bezoekers reageerden enthousiast. Ellen Karis stuurde namens Boerderij Ruimzicht (Halle) de volgende reacties in:

  • "Ja, het was echt heel leuk! Mijn jongste wil nu naast brandweerman ook graag boer worden."
  • "Geweldig om te zien met hoeveel respect de dieren hier behandeld worden! Hier zou iedereen die boer wil worden eens een kijkje moeten nemen."
  • "Genoten van de open dag! Dank voor het verhaal waar passie en liefde voor de dieren en de natuur van af spat... Wat een fantastisch bedrijf en natuurlijk een fantastische boer. Ook de rondleiding over de groente akker was geweldig... Ook hier spat de passie voor waar men mee bezig is van af."
  • "Een bijzonder geslaagde middag genoten van de passie van de excursie leiders dit geeft hoop voor de toekomst een betere aarde."

Voor meer informatie: www.lekkernaardeboer.nl