Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TV programma 'Broodje Gezond' zocht het uit

Zijn biologische groenten gezonder?

Gisterenavond kon men op televisie kijken naar het KRO-NCRV programma 'Broodje Gezond'. Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris deden daarin onderzoek naar biologische groenten. Zijn ze echt gezonder voor ons dan niet-biologische groenten? Of is dat een fabeltje? Er is nog veel onduidelijk over het effect van biologische groenten op de gezondheid.

Betekent 'biologisch' ook 'onbespoten', zoals Ersin denkt? Marlijn vraagt zich af of biologische wortels een beter leven hebben. Ze praten met wetenschappers en telers om erachter te komen wat nou ├ęcht het verschil is tussen biologische en niet-biologische groenten. Welke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, hoe worden de groenten geteeld en welke voedingsstoffen krijgen we binnen?

Hoe schadelijk zijn bestrijdingsmiddelen?

Ersin loopt een dagje mee met een niet-biologische groententeler, terwijl Marlijn preien schoonmaakt bij een biologische boer. Beide telers hebben een voorraad aan bestrijdingsmiddelen, maar wat zit daar nou precies in? Ersin vraagt het aan een landbouwonderzoeker. Hoe schadelijk zijn deze middelen voor onze gezondheid? Daarover gaat Marlijn in gesprek met een toxicoloog.

Publicatiedatum: