Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Quistor lanceert FoodSuite

NetSuite cloud ERP, CRM & E-Commerce voor de food branche

"Waarom ERP-selecties zo lang duren? Niet omdat er geen geschikte oplossingen, adviseurs en/of ERP-leveranciers bestaan, maar omdat klanten vaak ontzettend opkijken tegen de implementatie die er op volgt." We praten met Danny Cevaal, met 18 jaar volledige food en IT-focus een bekende naam binnen de food. Sinds april 2018 brengt zijn FoodSuite team onder de vleugels van Oracle ERP-expert Quistor de Amerikaanse cloud ERP, CRM & E-Commerce oplossing Oracle NetSuite op de markt. "We merken dat er binnen de Nederlandse MKB-voedingsindustrie een duidelijke behoefte bestaat aan een snel te implementeren, schaalbare cloud-oplossing, welke ambitieuze handelaren en producenten kan laten groeien. Bedrijven die zelf lean opereren en dat ook verwachten van hun bedrijfssoftware en partner."

Hardnekkige IT-hoofdpijn

"Laten we eerlijk zijn: food-ondernemers krijgen vaak hoofdpijn van bedrijfssoftware en alles wat daarbij komt kijken. Natuurlijk, je hebt het nodig om je bedrijf gestructureerd te managen en de groei te faciliteren, maar je bent nooit klaar met die IT-projecten en je loopt constant tegen onvoorziene uitgaves aan. Interfacen met een portal, RF-scanners of CRM-pakket, cont(r)acten onderhouden met tig softwareleveranciers, je ERP-applicatie en de server om de zoveel jaar upgraden voor een flink bedrag, implementaties die ver over het budget heen gaan en maar weer eens extra IT-mensen aannemen of inhuren om de hele brei te kunnen beheersen, terwijl daar al zo'n tekort aan is. En dat terwijl je gewoon wilt ondernemen, je volledig wil concentreren op je leveranciers, je producten, je afnemers en je medewerkers."


FoodSuite: Het medicijn voor IT-hoofdpijn

FoodSuite is gebaseerd op NetSuite, een zeer complete online bedrijfsapplicatie die volgens een abonnementsmodel wordt aangeboden. Het biedt uitgebreide functionaliteit voor boekhouding, inkoop, omni-channel verkoop (inclusief website, webshop en point of sale winkelverkoop), kwaliteit, productie, voorraad & magazijn, HRM, CRM en rapportage (business intelligence). Deze kun je onbeperkt uitbreiden met native NetSuite partner apps zoals EDI, WMS of zelfs een Salesforce.com connector. Deze apps kun je vanuit de online store direct inladen in je bedrijfsapplicatie. Alles is beschikbaar binnen dezelfde omgeving.

Cevaal licht een aantal overtuigende voordelen ten opzichte van de klassieke oplossingen toe: "NetSuite is een echte multi-tenant online applicatie, dus geen privé gehoste oplossing die onder de noemer cloud wordt geadverteerd. Wereldwijd zitten er 45.000 bedrijven op exact dezelfde versie en je wordt automatisch geüpgraded. Je hebt dus nooit meer het gedoe van een herimplementatie. Eén initiële implementatie and that's it. OPEX in plaats van CAPEX, dus geen grote investeringen vooraf."

"Normaal zijn interfacing en maatwerk grote bottlenecks voor bedrijven. Niet met NetSuite. Omdat de applicatie al zaken als portals, CRM, HRM, business intelligence, point of sale en webshops bevat, hoef je veel minder te interfacen. De interfaces die eventueel nog wel nodig zijn, realiseer je veel sneller en gaan automatisch in het upgradeproces mee. Net als eventueel maatwerk, want ook dat is absoluut geen vies woord bij NetSuite."

"Deze elementen maken de implementatie van FoodSuite een stuk makkelijker dan een klassieke applicatie, waardoor de implementatieprojecten een stuk korter worden. De implementatie van FoodSuite wordt dan ook voor een vaste prijs aangeboden en niet op basis van regie. En doordat de medewerkers van de klanten minder belast worden met de implementatie, kan de dagelijkse business veel beter doorgaan gedurende de implementatie."

Voor wie is de FoodSuite geschikt?

FoodSuite is een breed opgezet, eenvoudig te gebruiken, Cloud-pakket voor MKB-food. Het is perfect voor ambitieuze, groeiende (online) handelaren en producenten. De grote kracht zit in de integratie tussen de ERP-, CRM- en Omnichannel verkoop (webshop en POS) functionaliteit.

FoodSuite is geschikt voor voedingsmiddelenbedrijven die grote behoefte hebben aan gepersonaliseerd gebruiksgemak en flexibiliteit. De applicatie is overal op elk apparaat toegankelijk. Buitendienst- en magazijn medewerkers werken real-time met dezelfde gegevens als op kantoor. Mobile warehousing is dan ook volledig geïntegreerd en daarom is er van middleware en/of interfacing nauwelijks tot geen sprake.

Voor multinationaal opererende bedrijven biedt FoodSuite oplossingen, zoals centrale vastlegging van bijvoorbeeld klanten over meerdere landen/vestigingen heen, inzicht in voorraadbeschikbaarheid over meerdere (internationale) vestigingen heen en geautomatiseerde intercompany processen. Consolideren en met meerdere valuta en/of talen werken wordt ook binnen het systeem ondervangen.

Eén van de grootste toegevoegde waarde zit volgens Cevaal in de workflow-mogelijkheden van FoodSuite: "Bedrijven met groeiambities willen van de ad-hoc acties en stress af. Ze willen juist structuur, overzicht en rust binnen de organisatie introduceren, zonder in te leveren op de snelheid waarmee ze ondernemen. Met FoodSuite kun je eenvoudig workflows aanmaken en activeren. Daarbij heb je met overzichtelijke dashboards altijd inzicht in de prestaties van je organisatie."

En weg is de hoofdpijn.

Live demo en webinar op 19 september

Het voordeel van een cloud applicatie is dat je het altijd en overal aan iedereen kunt demonstreren. Voor een korte demo kun je altijd contact opnemen via de website www.foodsuite.com. Wil je liever een uitgebreide demo met de mogelijkheid om ook branchegenoten te spreken? Dan bieden we je de mogelijkheid om op woensdag 19 september aan te schuiven bij een webinar of live demo in Utrecht. Voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden kun je kijken op deze pagina.
Publicatiedatum: