Burgemeester Molkenboer (Woerden):

"Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"

De gemeente Woerden en Ferm Werk slaan opnieuw de handen ineen. Bernhard Drost (Ferm Werk) en burgemeester Victor Molkenboer (gemeente Woerden) ondertekenden 13 juni 2018 een intentieverklaring. Dit is de eerste stap naar de toekomstige samenwerking van de catering- en vergaderfaciliteiten in het nieuwe stadhuis. Daarnaast gaat Ferm Werk ook de schoonmaakwerkzaamheden verzorgen. Zodra de ambtelijke organisatie in het pand zit starten de werkzaamheden, naar verwachting is dit begin 2019.


Niet alleen tijdens de renovatie van het stadhuis is er ruimte om werkervaring op te doen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit blijft ook mogelijk na de oplevering van het stadhuis. De verwachting is dat de catering- en vergaderfaciliteiten volledig door medewerkers van Ferm Werk worden verzorgd. Dit is uitgesproken en vastgelegd in de intentieverklaring van de gemeente en Ferm Werk. De verwachting is de definitieve contracten later dit jaar te tekenen voor een periode van vijf jaar.

Victor Molkenboer, burgemeester gemeente Woerden: "We zochten een situatie waarin de gemeente maatschappelijk verantwoord kan ondernemen. Waarin nieuwe kansen worden gecreëerd voor inwoners om een opleiding te volgen, werkervaring op te doen en zo uitkeringsonafhankelijk te worden. De samenwerking is voor alle partijen positief. Daarnaast versterkt dit de lokale economie, geven we als organisatie het goede voorbeeld qua inhuur en is het cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal."

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.