De Triodos Bank heeft financiële steun aan het Britse Riverford verleend om hen te helpen om 74% van het eigendomsrecht van het bedrijf over te zetten naar de werknemers. 

De oprichter en eigenaar van Riverford, Guy Singh-Watson, heeft deze stap gezet na meer dan 10 jaar onderzoek en overdenkingen over de toekomst van het bedrijf met een sterke wens om de onafhankelijkheid en waarden van Riverford te behouden. Het is bevestigd dat een lening van £3 miljoen (€3,4 miljoen) en £2 miljoen (€2,3 miljoen) aan werkkapitaal de verandering in het bedrijf helpen financieren. 

Simon Crichton, de Voedsel, Teelt en Handelsteam Manager bij de Triodos Bank, vertelt: "Guy heeft vele jaren geluisterd en gepraat over een succesvolle toekomst voor Riverford en nu heeft hij deze missie op een spectaculaire manier volbracht. 

Als bank richten we ons uitsluitend op het financieren van positieve sociale verandering en gezien onze steun voor de biologische en duurzame sector was het geweldig om als bank bij deze overdracht betrokken te zijn. We wensen alle betrokkenen dan ook het allerbeste in deze nieuwe fase voor Riverford.

Guy Singh-Watson heeft het groenten- en fruitbox bedrijf Riverford Organic Farmers in 1987 opgericht. De Triodos Bank en Riverford werkten al lange tijd samen voordat een leenovereenkomst via de South Devon Organic Producer groep (ook opgericht door Guy) werd ondertekend en meer recentelijk een lening waardoor Guy en zijn vrouw hun boerderij in Devon konden kopen. Hier hebben ze 140 hectare omgezet tot door de Soil Association gecertificeerd akkerland. 

Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 650 werknemers en levert hun biologische voedselboxen aan meer dan 50.000 huishoudens per week. Nu de werknemers 74% van het bedrijf bezitten, is het bedrijf overgestapt op een Employee Trust, waardoor iedere werknemer dezelfde voordelen heeft. Guy blijft de eigenaar van de overige 26% van het bedrijf en zal bovendien een zeer actieve rol binnen Riverford blijven spelen. 
 
Bron: Business Leader (Barney Cotton)