Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Velddag & Veehouderij: Dat (s)maakt naar meer

Ook voor veehouders is het programma van de velddag interessant. Agrifirm organiseert in de ochtend een symposium speciaal voor veehouders, met dit jaar als titel: 'Ruwvoerteelt: dat (s)maakt naar meer!'. In de middag toont de velddag demovelden met verschillende opties voor verbeterde biologische ruwvoerteelt, gras en kuidenmengsels als de Veldworkshop 'Podium voor Pioniers'.

Symposium Bio Velddag 'Ruwvoer; dat (s)maakt naar meer!' Centraal in het symposium staan het telen van hoogwaardig ruwvoer en manieren om meer melk uit ruwvoer te halen. Agrifirm organiseert tijdens de Bio Velddag voor veehouders een bijeenkomst over ruwvoerteelt. Hoe kunt u hoogwaardig ruwvoer telen en meer melk uit ruwvoer halen?

De kuilanalyses van het Weidebedrijf worden gepresenteerd en we zien een aantal percelen die doorgezaaid zijn met kruiden. Daarnaast vertellen Jan Bloemert en Catrinus Veninga hoe zij met een voorjaarsafkalvende veestapel 8000 kilogram melk halen uit gras en weinig krachtvoer. De bijeenkomst is interessant voor zowel geiten- als melkveehouders. Agrifirm biedt hierbij een praktische dag om contacten te leggen en van elkaar te leren, met de nieuwste kennis op het gebied van ruwvoer. Op de Bio Velddag daar krijgt u een lunch aangeboden met aansluitend een rondleiding over onze demovelden door een teelt- en veevoerspecialist, waar wij verschillende (ruw)voergewassen hebben geteeld, zoals luzerne, cichorei, soja en verschillende kruiden.

Programma Symposium & Bio Velddag 'Dat (s)maakt naar meer!':

10:00 uur: Inloop bij Aeres Farms en opening door Fons van Katwijk, Agrifirm. Adres: Wisentweg 13C, 8251 PB Dronten
10:25 uur: Kuilanalyses: Hoe lees je een kuilanalyse en hoe je voerstrategie erop aanpassen. Leo Tjoonk, Agrifirm
11:00: Aeres Farms Weidebedrijf en land in Dronten. Catrinus Veninga
12:45 uur: Lunch Broekemahoeve in Lelystad. Adres: Elandweg 84, Lelystad
14:00 uur: Biovelddag, rondleiding langs de demovelden van Agrifirm
Het symposium is geschikt voor alle geiten- en melkveehouders en is gratis. Aanmelden voor het symposium kan op: www.agrifirm.nl/velddag

Workshop 'Podium voor Pioniers'

Hierin presenteren de winnaars van de Ekoland Innovatieprijs 2018 Willem Dam en zijn zoon Tom enthousiast hun innovatieve aanpak. "We hebben nu de perfecte strip-begrazing", glundert Willem Dam van de Ridammerhoeve. Hoe? Door de zelfrijdende afrastering die op Stadsboerderij Ridammerhoeve de geiten steeds vers gras voorschotelt. Ridammerhoeve ontwikkelde ook een hooidrogerij met als resultaat een grote stijging van de voedingswaarde. Tijd: 14:30 uur Veldplein BioVelddag, Broekemahoeve, Elandweg 84 in Lelystad.
Publicatiedatum: