Bio-melkveehouder Gerben Engwerda

"Als er niks gebeurt, ziet onze toekomst er heel slecht uit"

Voor de 'Minder is meer!'-campagne is Greenpeace onder meer op bezoek geweest bij biologisch melkveehouder Gerben Engwerda. Door de wetgeving omtrent fosfaatrechten die voortvloeien uit de mestoverschotten van de industriële veeteelt zit hij, als voorloper, met een probleem: hij mag minder koeien houden dan nodig zijn om zijn land te kunnen bemesten, terwijl hij voor biologische teelt geen kunstmest mag gebruiken.

Hij is van mening dat biologische boeren een voortrekkersrol hebben in het duurzaam produceren. Ook vertelt hij in de video waarom hij omgeschakeld is en hij gaat in op de fosfaatproblematiek. "Als er niks gebeurt, ziet onze toekomst er heel slecht uit. We willen een levensvatbaar bedrijf hebben."Scenario toekomst voedselsysteem

Met de campagne wil Greenpeace bereiken dat in de onderhandelingen voor het Klimaatakkoord naast klimaat ook de problemen waar boeren tegenaan lopen de aandacht krijgen die ze verdienen bij het maken van keuzes over de toekomst van ons voedselsysteem. De organisatie ging daarom de boer op om in een serie videoportretten de absurditeit van de industriële veehouderij in beeld te brengen.

Klik hier voor meer informatie over de campagne.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.