Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zo lang als de zon schijnt, blijven wij mogelijkheden zien voor WakaWaka"

WakaWaka is failliet

WakaWaka, de Haarlemse producent van (zak)lampen en opladers die op zonne-energie werken is failliet. WakaWaka wilde met deze producten helpen om levens te verbeteren. Share the Sun: Met de aankoop van een WakaWake kon je helpen om zonne-energie toegankelijk te maken voor families in gebieden zonder toegang tot elektriciteit.

Oprichters Maurits Groen en Camille van Gestel hebben een statement uitgestuurd. Hierin geven ze aan dat WakaWaka haar faillissement heeft aangevraagd bij de rechtbank in Haarlem en dat het faillissement inmiddels uitgesproken is.

"WakaWaka heeft te maken met een groeiende vraag naar producten. Om dit te kunnen voorfinancieren, is getracht via een emissie van aandelen via het platform NPEX het daarvoor benodigde kapitaal aan te trekken. De inschrijving voor deze emissie heeft, mede door externe factoren, niet gebracht wat wij daarvan hadden verwacht. Aan lopende verplichtingen kon niet langer worden voldaan door een tekort aan liquide middelen. Wij zagen helaas geen andere mogelijkheid meer dan het faillissement aan te vragen. We hebben nog steeds alle vertrouwen in ons team, onze top producten en onze idealen. We willen iedereen die ons de afgelopen jaren heeft gesteund heel hartelijk danken voor het mogelijk maken en het realiseren van onze gezamenlijke missie om wereldwijd miljoenen mensen van duurzame energie te voorzien. We hopen dat de weg naar het verwezenlijken van die missie hier niet stopt en doen er ook nu alles aan om oplossingen te vinden samen met de curator.
We kunnen op dit moment echter geen nadere informatie geven over het verdere verloop van het proces. Dat is aan de curator. Wij hopen over niet al te lange tijd een nadere update te kunnen delen. Voor nu willen we iedereen vragen om het proces even af te wachten, dit om mogelijke oplossingen de beste kans te geven."

De ondernemers besluit met deze quote:"Zo lang als de zon schijnt, blijven wij mogelijkheden zien voor WakaWaka."
 
Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: